ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στις ΗΠΑ ξεκινά η παραγωγή των Apache Block III κι εμείς ακόμα συζητάμε για τα Block II !

Στην Ελλάδα, ακόμα παλεύουμε να πάρουμε μια απόφαση για το Block εκσυγχρονισμού των ΑΗ-64Α Αpache Βlock Ι, αλλά στις ΗΠΑ ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό η παραγωγή της ατράκτου του νέας γενιάς AH-64 Block III Apache και μαζί με την έναρξη παραγωγής του Block III, ουσιαστικά χάνεται η ευκαιρία να πετύχουμε ανοικτή την γραμμή του αναβάθμισης Block II. Σημειώνεται ότι το Block III κοστίζει 50% περισσότερο…

Το πρώτο ελικόπτερο στις ΗΠΑ θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο και μαζί με το δεύτερο που θα παραχθεί, θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Τα επόμενα πέντε που θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση της πρώτης μονάδας του Αμερικανικού Στρατού που θα τα παραλάβει. Η επιχειρησιακή τους αξιοποίηση θα ξεκινήσει εντός του 2012.

Ο Αμερικανικός Στρατός σχεδιάζει να παραλάβει συνολικά 690 Apache Block III μέχρι το 2026, με ρυθμό δύο ταγμάτων ανά έτος, αρχής γενομένης από το 2013. Από τα 690, τα 56 θα είναι νέας παραγωγής και τα υπόλοιπα αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων. Εδώ υποτίθεται ότι θα έμπαιναν και τα ελληνικά Αpache.

Το Block IIΙ θα διαθέτει κινητήρα 701D της General Electric, ο οποίος χρησιμοποιείται κι από τα H-60 Blackhawk, έχοντας διπλάσια διάρκεια ζωής, 5% περισσότερη ισχύ σε σχέση με το μοντέλο “C”, παρέχοντας δυνατότητα λειτουργίας σε περιβάλλον με υψηλή θερμοκρασία.

Επιπλέον, θα είναι εξοπλισμένα με συνθετικές έλικες, αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά δικτύωσης και τηλεπικοινωνιών και το αναβαθμισμένο σύστημα πτήσης και μετάδοσης κίνησης IDS-21.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.