ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Έκλεισε η προμήθεια των πυρομαχικών των 120 χλστ. για τα LEO2HEL/2A4

Έκλεισε η προμήθεια των πυρομαχικών των 120 χλστ. για τα LEO2HEL/2A4

Ολοκληρώνεται η προμήθεια των πυρομαχικών των 120 χλστ. για τα άρματα μάχης Leopard 2 HEL και Leopard 2A4 με την παραλαβή από την Γερμανία πριν από 6 ημέρες της απάντησης που έστειλα η BWB στην ελληνική LOR. Το πρόγραμμα στην παρούσα φάση θα είναι ύψους 50.250.000 ευρώ και περιλαμβάνει την αγορά 1.500 βλήματα DM63, 7.500 DM63A1 και 3.000 εκπαιδευτικών βλημάτων DM12.

Ολοκληρώνεται η προμήθεια των πυρομαχικών των 120 χλστ. για τα άρματα μάχης Leopard 2HEL και Leopard 2A4 με την παραλαβή από την Γερμανία πριν από 6 ημέρες της απάντησης που έστειλε η BWB στην ελληνική LOR. Το πρόγραμμα στην παρούσα φάση θα είναι ύψους 50.250.000 ευρώ και περιλαμβάνει την αγορά 1.500 βλήματα DM63, 7.500 DM63A1 και 3.000 εκπαιδευτικών βλημάτων DM12.

Έναντι της αρχικής τιμής επιτεύχθηκε έκπτωση της τάξης του 10%. Παρόλα αυτά η τελική τιμή της προμήθειας παραμένει ιδιαίτερα υψηλή, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για συμπαραγωγή των βλημάτων αυτών στην Ελλάδα. Με τη συγκεκριμένη παραγγελία αναμένεται να εξοπλιστούν και να καταστούν πλήρως επιχειρησιακά μεγάλος αριθμός από τα 353 Leopard 2 HEL και Leopard 2A4 που διαθέτει ο ΕΣ.

Επιπλέον αναμένεται και ο νέος διαγωνισμός για την προμήθεια του υπολοίπου αριθμού των πυρομαχικών που απαιτείται για τον εξοπλισμό των συγκεκριμένων αρμάτων μάχης, ο οποίος συνδέεται με την τύχη της ιδιωτικοποίησης των ΕΑΣ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.