ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολουθεί άσκηση στην Ξάνθη και βάλλει με άρμα Leo 2A4

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολουθεί άσκηση στην Ξάνθη και βάλλει με άρμα Leo 2A4

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας παρακολούθησε άσκηση τακτικού συσγκροτήματος στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Μάχης και πραγματοποίησε, ως παλιός αρματιστής πέντε βολές με άρμα μάχης Leopard 2A4 του Ελληνικού Στρατού.

Στις 7 Μαΐου πραγματοποιήθηκε άσκηση στην έδρα της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΤΘΤ) στην Ξάνθη με την συμμετοχή αρμάτων μάχης και από τις τρεις ταξιαρχίες της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας (XXV, XXIII, XXI), επιθετικών ελικοπτέρων AH-64A+ Apache του 1ου ΤΕΕΠ, μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, αυτοκινούμενων πυροβόλων Μ109, πυροβόλων ZSU-23, τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Μ113A1, γεφυροφόρων αρμάτων και αρμάτων περισυλλογής, καθώς και αντιαρματικών συστημάτων MILAN και KORNET. Την άσκηση που πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη του Δ΄ Σώματος Στρατού, στο πεδίο βολής αρμάτων της Ξάνθης, παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε στο χώρο του παρατηρητηρίου με φόρμα αρματιστή και εξέπληξε ευχάριστα τους παρευρισκόμενους, όταν μετά το τέλος της άσκησης εισήλθε σε ένα από τα άρματα Leo 2A4 που συμμετείχαν σε αυτή και πραγματοποίησε πέντε βολές με η βοήθεια και τις υποδείξεις του πληρώματος φυσικά. Μετά το τέλος των βολών του ο κος Παπούλιας συνεχάρη προσωπικά όλα τα μέλη των πληρωμάτων των αρμάτων μάχης που έλαβαν μέρος στην άσκηση και κατόπιν, στο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του στα εστιατόρια της ΧΧV ΤΘΤ, στην ομιλία του ευχαρίστησε τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους οπλίτες που τον βοήθησα να γίνει αρματιστής και δήλωσε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι παράγοντας ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα επιθυμεί την ειρήνη στην περιοχή μας και εργάζεται σκληρά για την διατήρησή της και κάλεσε παράλληλα, το σύνολο των γειτονικών μας χωρών να ο κατανοήσουν αυτό. Στην άσκηση συμμετείχαν και εκτέλεσαν βολές εν κινήσει τόσο τα Leo 1A5 της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, όσο και τα Leo 2A4 των ΧΧΙ και XXIII ΤΘΤ, που πλέον έχουν ενταχθεί κανονικά στο οπλοστάσιο του ΕΣ. Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης ήταν η αποτροπή δημιουργίας προγεφυρώματος, κατόπιν εχθρικής ενέργειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.