Τουρκικά Leopard 2A4 στον Έβρο

Τουρκικά Leopard 2A4 στον Έβρο

Ολοκληρώνεται με ταχύτατους ρυθμούς η συμπλήρωση των πρώτων δύο επιλαρχιών με άρματα μάχης Leopard 2A4 της Τουρκικής 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στον Έβρο.

Συγκεκριμένα δύο επιλαρχίες στην Κεσσάνη και το Ουζούν Κιοπρού διαθέτουν πλέον από 41 άρματα μάχης Leopard 2A4 έχοντας ολοκληρώσει τη μετάβαση τους στον τύπο. Ας σημειωθεί ότι όπως έχει αναφέρει εδώ και μήνες το αδελφό περιοδικό «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» αλλά και το www.defencenet.gr η Τουρκία έχει ολοκληρώσει  τις παραλαβές των 15.000 βλημάτων κινητικής ενέργειας DM63 που είχε παραγγείλει σχεδόν ταυτόχρονα με την υπογραφή της σύμβασης των αρμάτων από τα γερμανικά αποθέματα.

Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις σε αντιδιαστολή με την «αφασία» της ελληνικής πλευράς δημιουργούν σοβαρό προβληματισμό.

Ενώ πολλές χώρες έχουν εκδηλώσει ή εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για αγορά Leopard 2A4 (με τελευταία στη σειρά την Πολωνία, δες σχετική είδηση) από τα γερμανικά αποθέματα, η χώρα μας, η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΛΕ 1,7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 170 Leopard 2HEL, ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟΝ «ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ». Μάλιστα πρόσφατα μόλις και μετά βίας αποφασίστηκε η προμήθεια επιπλέον 13(!) Leopard 2A4, ενώ από το ΓΕΣ είχε προταθεί η αγορά 27(!).

Δυστυχώς αυτή η συμπεριφορά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δημιουργεί πολλά ερωτήματα.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ «ΑΠΕΜΠΟΛΕΙΤΑΙ» ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΥΠΟ ΕΥΝΟΪΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΡΜΑΤΩΝ LEOPARD 2A4, ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΖΩΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ; 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΡΜΑΤΩΝ;

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 520 ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ;

Άραγε όταν έλθει η ώρα να καλυφθούν οι απαιτήσεις θα «ανοίξουμε» εκ νέου την παραγωγή του Leopard 2;

Θα επαναλάβουμε τα διαδραματισθένα τη δεκαετία του 1970;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.