ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πτώση Ελικοπτέρου UH-1H Huey του ΕΣ (συνέχεια)

Πτώση Ελικοπτέρου UH-1H Huey του ΕΣ (συνέχεια)

Με ανακοίνωση τύπου που εκδόθηκε νωρίτερα σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επανέρχεται στο ζήτημα της πτώσης του ελικοπτέρου UH-1H του 3ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (3ο ΤΕΑΣ) παραθέτοντας στοιχεία για την απόσυρση του τύπου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

“Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα αλλά και σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων για πιθανή απόσυρση των ελικοπτέρων UH-1H της Αεροπορίας Στρατού διευκρινίζονται τα εξής:

Μετά  την απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (1η Ιουνίου 2004), που απέρριψε, ως ασύμφορο (λόγω παλαιότητας), τον εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων  UH-1H της Αεροπορίας Στρατού, αναζητήθηκαν  οι ενδεικνυόμενες  λύσεις απόσυρσής τους, προκειμένου να μην υπάρξει κενό στην κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών, έως ότου ενταχθούν (2006 και 2007) τα νέα μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ-90.Συγκεκριμένα με την ανακατανομή των επιτηρητικών μέσων και επειδή τα UH-1H είναι μονοκινητήρια, τα ελικόπτερα αυτά αποσύρθηκαν από επιχειρήσεις  στο Αιγαίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης από τον περασμένο Αύγουστο δρομολογήθηκαν  οι διαδικασίες για την τεχνική αξιολόγηση του στόλου των 101 ελικοπτέρων UH-1H και των 15 CH-47D (Σινούκ) της Αεροπορίας Στρατού από εμπειρογνώμονες του Αμερικανικού Στρατού. Η τεχνική επιθεώρηση  βρίσκεται σε εξέλιξη και από τα αποτελέσματά της – σύμφωνα  βεβαίως  και με τις επιχειρησιακές ανάγκες – πρόκειται να προσδιορισθεί το ακριβές  χρονοδιάγραμμα σταδιακής απόσυρσης των UH-1H, σε συνδυασμό με την παραλαβή των νέων μεταφορικών ελικοπτέρων ΝΗ-90″. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.