ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πτέρυγα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων (ΠΨΕ)

Πτέρυγα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων (ΠΨΕ)

Ενημερωτικό σημείωμα για την Πτέρυγα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων (ΠΨΕ) που λειτουργεί στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ) και τις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Η Σχολή Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ) -που εδρεύει στο Στρατόπεδο “ΝΤΑΛΙΠΗ”, στη Θεσσαλονίκη- πέραν των αντικειμένων γενικής μόρφωσης σε επιχειρησιακά θέματα λειτουργεί και Πτέρυγα εξειδικευμένη σε αντικείμενα διεξαγωγής Ψυχολογικών Επιχειρήσεων (ΠΨΕ). Η ΠΨΕ είναι το μοναδικό σχολείο στην Ελλάδα που εκπαιδεύει Αξιωματικούς και υπαλλήλους του δημοσίου σε θέματα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων και παρέχει πιστοποίηση σπουδών. Στην ΠΨΕ καλούνται για φοίτηση ανώτεροι αξιωματικοί βαθμού ταγματάρχη και αντισυνταγματάρχη του Σ.Ξ και αντιστοίχων βαθμών των λοιπών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, απόφοιτοι της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου ή Ανωτάτης Σχολής Πολέμου ή άλλης ισότιμης σχολής εξωτερικού, καθώς επίσης και Μ. Υπάλληλοι από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και την ΕΥΠ με ανάλογα προσόντα. Η διάρκεια της φοίτησης είναι 8 εβδομάδες. Η αποστολή της Πτέρυγας Ψυχολογικών Επιχειρήσεων είναι η παροχή εξειδικευμένης εκπαίδευσης σε θέματα πληροφοριών-επικοινωνίας και διαχείρισης κρίσεων που αφορούν στη διεξαγωγή Ψυχολογικών Επιχειρήσεων.

Ειδικές επιδιώξεις:

α. Η εξάσκηση των σπουδαστών στην ορθή εκτίμηση των στρατηγικών και τακτικών πληροφοριών, την ανάπτυξη λογικής σκέψης κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, πάνω σε θέματα επικοινωνίας με το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και η επιτελική σχεδίαση, διεύθυνση και έλεγχος των ψυχολογικών επιχειρήσεων.

β. Η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων, για το ζωτικής σημασίας τομέα των ψυχολογικών επιχειρήσεων.

γ. Η χρησιμοποίηση των σύγχρονων μέσων και μεθόδων επικοινωνίας και διεξαγωγής Ψυχολογικών Επιχειρήσεων καθώς και η δημιουργία κατάλληλης υποδομής για την αποτελεσματική διεξαγωγή των επιχειρήσεων αυτών.

δ. Η διεύρυνση των γνώσεων των σπουδαστών, με την απόκτηση γενικής μόρφωσης σε θέματα, που διευκολύνουν το έργο τους, αφενός ως επιτελών ψυχολογικών επιχειρήσεων και αφετέρου στη συνεργασία τους, με τους αρμόδιους φορείς των άλλων κλάδων των ΕΔ και των της πολιτείας.

Ως εκπαιδευτές χρησιμοποιούνται εξειδικευμένοι καθηγητές των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, τη Γ.Γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, καθώς και έμπειροι εν ενεργεία αξιωματικοί καθηγητές της ΣΔΙΕΠ, αξιωματικοί διαλεκτές από το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ.

Πέραν των θεωρητικών αντικειμένων η ΠΨΕ και για την καλύτερη ενημέρωση των σπουδαστών της πραγματοποιεί επιμορφωτικές επισκέψεις για ανταλλαγή απόψεων σε τοπικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και σε τοπικές εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά το τρέχον έτος θα λειτουργήσει από 1 Οκτωβρίου μέχρι 23 Νοεμβρίου 2007 η Πτέρυγα εκπαιδεύοντας Αξιωματικούς της 2ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ). Στην Πτέρυγα θα φοιτήσουν Αξιωματικοί από το Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία, την ΕΑΑΣ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.