Ετήσιο Σεμινάριο Πυροτεχνουργών (EOD)

Ετήσιο Σεμινάριο Πυροτεχνουργών (EOD)

Την ολοκλήρωση των εργασιών του 2ου Ετήσιου Σεμινάριου Πυροτεχνουργών ανακοίνωσε το ΓΕΣ.

Το σεμινάριο διεξήχθη με σκοπό τον εμπλουτισμό των γνώσεων των Πυροτεχνουργών (EOD), και έλαβε χώρα από 05 έως 09 Νοε 2007, στο Κέντρο Ελέγχου Υλικού (ΚΕΥ), στον Αγ. Στέφανο Αττικής. Στο υπόψη σεμινάριο, που έχει διακλαδική μορφή, συμμετείχαν 52 στελέχη, μεταξύ των οποίων και Πυροτεχνουργοί, από την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό, την Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, καθώς και από το ΓΕΕΦ. Πέραν του εμπλουτισμού των γνώσεων και της αλληλοενημέρωσης, σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων, εμπειριών και προτάσεων των συμμετεχόντων, ώστε να υπάρχει κοινή προσέγγιση στην αντιμετώπιση διαφόρων περιστατικών καταστροφής πυρομαχικών και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (EOD), με επιτυχία και με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για το προσωπικό, τα μέσα και τις εγκαταστάσεις. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν, περιείχαν στοιχεία από πρόσφατες εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις των Πυροτεχνουργών του ΣΥΠ, σε σχολεία του ΝΑΤΟ, όπου υπάρχει συσσωρευμένη γνώση και ενσωμάτωση εμπειριών από διάφορες ειρηνευτικές αποστολές (Αφγανιστάν, Ιράκ κ.λ.π) και ενημέρωση από εκπαιδευτές των άλλων Κλάδων των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας για τα εξειδικευμένα πυρομαχικά τους. Αναλυτικά η εκπαίδευση περιλάμβανε τα παρακάτω αντικείμενα:

-Ενημέρωση–Εκπαίδευση σε θέματα EOD-IED (θεωρητική και πρακτική εξάσκηση).

-Αναγνώριση και καταστροφή πυρομαχικών – βομβών – ναρκών κ.λ.π που χρησιμοποιούνται από το ΓΕΣ – ΓΕΝ – ΓΕΑ.

-Αναγνώριση και καταστροφή Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΑΕΜ-«IED») – εμπειρίες από τις επιχειρήσεις που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες χώρες, όπως Αφγανιστάν – Ιράκ – Κόσοβο κ.λ.π.

-Ενημέρωση επί της ΠΒΧ απειλής – εξουδετέρωση χημικών πυρομαχικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Επίδειξη σύγχρονων τρόπων-μεθόδων καταστροφής πυρομαχικών (Low order).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.