ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Δρομολόγηση υπογραφής σύμβασης για τον ΕΣ

Δρομολόγηση υπογραφής σύμβασης για τον ΕΣ

Εγκρίθηκαν σήμερα από το ΚΥΣΕΑ τα κείμενα-πλαίσια των συμβάσεων που θα υπογραφούν για την προμήθεια ύψους…

Εγκρίθηκαν σήμερα από το ΚΥΣΕΑ τα κείμενα-πλαίσια των συμβάσεων που θα υπογραφούν για την προμήθεια ύψους 396 εκατομμυρίων ευρώ για τα πυρομαχικά των 120 mm τα νέα άρματα μάχης Leopard 2HEL.

Η ουσιαστική κατάληξη της προμήθειας (60% στην γερμανική Rheinmetall και 40% στην αμερικανική ΑΤΚ) ήρθε μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια κατά τρόπο, γενικά επωφελή τόσο για το δημόσιο όσο και για τις επιχειρησιακές ανάγκες του ΕΣ.

Τις διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες διεξήγαγε με επιτυχία ο ΓΔΑΕΕ Ε. Βασιλάκος ενώ από την Διεύθυνση Τεθωρακισμένων επιδείχθηκε ιδιαίτερα υψηλή αντίληψη και επαγγελματισμός στην αντιμετώπιση της προμήθειας.

«Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις και, μόλις ολοκληρωθούν, θα επανέλθει το θέμα στο ΚΥΣΕΑ για να πάρουμε την τελική απόφαση.»

Με αυτήν την πρόταση σφράγισε την απόφαση του ΚΥΣΕΑ ο Υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο θέμα της προμήθειας των πυρομαχικών των 120 mm για τα νέα άρματα μάχης Leopard 2HEL.

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το www.defencenet.gr η προμήθεια των εν λόγω πυρομαχικών μοιράστηκε στην γερμανική εταιρεία Rheinmetall AG και την αμερικανική ΑΤΚ, οι οποίες και θα προμηθεύσουν 50.000 βλήματα κινητικής ενέργειας και 30.000 βλήματα χημικής ενέργειας αντίστοιχα.

Στην παρούσα φάση αναμένεται η αποστολή των κειμένων στις δυο κυβερνήσεις της Γερμανίας και των ΗΠΑ αντίστοιχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.