Συντριβή Ε/Π HU-1H του ΕΣ, τραγικό θάνατο βρήκε το πλήρωμα

Συντριβή Ε/Π HU-1H του ΕΣ, τραγικό θάνατο βρήκε το πλήρωμα

Σύμφωνα με επίσημη επιβεβαίωση του ΓΕΣ, τα τρια μέλη του πληρώματος βρέθηκαν νεκροί στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κορώνειας.

Ανανέωση: (11:31)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με επίσημη επιβεβαίωση του ΓΕΣ, τα τρια μέλη του πληρώματος βρέθηκαν νεκροί στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κορώνειας.

Το ελικόπτερο κατέπεσε στην περιοχή του Α. Βασιλείου κοντά στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και στην λίμνη Βόλβη. Υπήρξε μαρτυρία ενός πολίτη αυτόπτη μάρτυρα ότι «το έβλεπε να πέφτει».

Συγκεκριμένα, αγνοείται από τις 10:38 και μέχρι τις 11:25 περίπου και πρόκειται για ένα ελικόπτερο UH-1H Huey του 3ου τάγματος ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού, το οποίο εδρεύει στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Το πλήρωμα του ήταν τριμελές, για το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμια της Αλεξάνδρειας για να πάει στην Ρεντίνα προκειμένου να συμμετάσχει σε συνεκπαίδευση του Κέντρου Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου.

Αυτήν την στιγμή στην περιοχή έχουν μεταβεί άλλα ελικόπτερα τόσο της ΑΣ όσο και της ΠΑ όσο και κλιμάκια ειδικών δυνάμεων προκειμένου να ερευνήσουν για το κατάληξη του ελικοπτέρου και του πληρώματος.

Ο κ. Παπαγερίδης, δήμαρχος του χωριού Βασιλούδι ήταν από τους πρώτους που έφτασε στο σημείο της συντριβής.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «το θέαμα ήταν ανατριχιαστικό.Πυκνός καπνός είχε καλύψει την περιοχή μεταξύ του Αγίου Βασιλείου και του χωριού Βασιλούδι, ενώ το μόνο που φαινόταν από μακριά ήταν το φτερό του ελικοπτέρου. Βρισκόμουν καθ’ οδόν στον Λαγκαδά, όταν είδα στην άσφαλτο κτηνοτρόφους να τραβάνε τα μαλλιά τους, φωνάζοντας πως έπεσε ένα ελικόπτερο. Πυκνός καπνός είχε καλύψει την περιοχή. Η λίμνη του Αγίου Βασιλείου είχε μαυρίσει και βλέπαμε μόνο το φτερό του ελικοπτέρου».

Σύμφωνα με τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγο, Δημήτρη Φαφούτη, η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση και κατάφεραν μέσα σε λίγη ώρα να σβήσουν τη φωτιά που προκλήθηκε από την πτώση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.