ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Σύλληψη αξιωματικού του ΕΣ με την κατηγορία της δωροδοκίας

Σύλληψη αξιωματικού του ΕΣ με την κατηγορία της δωροδοκίας

Αντισυνταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού συνελήφθη και κρατείται από τις αστυνομικές αρχές με την κατηγορία της δωροδοκίας.

Αντισυνταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού συνελήφθη και κρατείται από τις αστυνομικές αρχές με την κατηγορία της δωροδοκίας. Συγκεκριμένα, σχετικό δελτίο Τύπου του ΓΕΣ αναφέρει τα εξής:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνεται ότι την 1η Απριλίου 2008, συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικών Εγκλημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεννόηση με το ΓΕΣ, ο Ανχης Σ.Α του Γεωργίου, για εκβίαση και παθητική δωροδοκία (παραλαβή προσημειωμένων χαρτονομισμάτων ως «αμοιβή» του από προμηθευτή του Στρατού Ξηράς).

Ο παραπάνω Αξιωματικός, με απόφαση του κ. Α/ΓΕΣ, απαλλάχθηκε άμεσα των διοικητικών καθηκόντων του, ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ, για την διερεύνηση των καταγγελλομένων και την επιβολή τυχόν διοικητικών κυρώσεων.»

Η διαδικασία της σύλληψής του κινήθηκε μετά σχετική από καταγγελία εμπόρου χάρτου. Στην συνέχεια, αξιωματικοί της ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με αξιωματικούς του ΓΕΣ προχώρησαν σε εικονική συναλλαγή με τον αντισυνταγματάρχη, ενώ μετά από σχετικό έλεγχο, τα χαρτονομίσματα βρέθηκαν επάνω του.

Ο παραπάνω αξιωματικός ήταν τοποθετημένος στο ΓΕΣ και συγκεκριμένα, ήταν διευθυντής του Τυπογραφείου του ΕΣ. Για την δωροδοκία, φέρεται ότι ζήτησε ως προμήθεια 12.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.