ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ποιο κρίσιμο οπλικό σύστημα εντάσσεται επίσημα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Ποιο κρίσιμο οπλικό σύστημα εντάσσεται επίσημα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Μετά από περίπου δυο χρόνια δοκιμών οι οποίες κυριολεκτικά πέρασαν κυριολεκτικά από «40 κύματα», τελικά…

Μετά από περίπου δυο χρόνια δοκιμών οι οποίες κυριολεκτικά πέρασαν κυριολεκτικά από «40 κύματα», τελικά στις 30 Μαΐου το άρμα μάχης Leopard 2 HEL το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως «το καλύτερο άρμα μάχης σε υπηρεσία στον κόσμο σήμερα», θα παραδοθεί επίσημα στον Ελληνικό Στρατό.

Η παραλαβή των αρμάτων θα γίνει στις εγκαταστάσεις της 25ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα πρόκειται να ενταχθούν περί τα 30 άρματα, ενώ μόλις διευθετηθούν και τα προβλήματα με το ΦΠΑ (διαβάστε σχετικά το αντίστοιχο άρθρο στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί στα περίπτερα), θα ξεκινήσει η παραλαβή και των υπόλοιπων αρμάτων, αυτών που συναρμολογήθηκαν στην Ελλάδα.

Δυστυχώς το εξαιρετικό αυτό κομμάτι του ελληνικού αρματικού δυναμικού, θα παραμείνει για ένα απαράδεκτα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς πυρομαχικά όντας έτσι ένα πρωτοφανές παράδοξο, αφού θα έχουμε υπερσύγχρονα άρματα μάχης, αλλά όχι πυρομαχικά για να πολεμήσουν!

Παρά τις σημαντικές εξελίξεις στο θέμα αυτό με την επιλογή της γερμανικής Rheinmetall και της αμερικανικής ΑΤΚ, η υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια των πυρομαχικών, η οποία και θα σηματοδοτήσει και την έναρξη παραλαβής των πυρομαχικών της λεγόμενης «ενδιάμεσης λύσης» δεν αναμένεται πριν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους που σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση τα νέα άρματα δεν θα έχουν κατάλληλα πυρομαχικά παρά μόνο μέχρι προς τα μέσα του 2009.

Ενδεικτικό όμως της υψηλής επιχειρησιακής αξίας και της ανησυχίας που έχει προκαλέσει στους εξ ανατολών γείτονες είναι και το γεγονός ότι όπως αναλύεται στη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί στα περίπτερα, είναι το γεγονός της προμήθειας του συστήματος KORNET-E από τον τουρκικό Στρατό.

Το βλήμα του συγκεκριμένου συστήματος είναι το μοναδικό παγκοσμίως που μπορεί να διατρήσει την θωράκιση του Leopard 2 HEL στο 80% της επιφάνειάς του (εξαιρούνται κάποια τόξα στο εμπρόσθιο τμήμα του άρματος).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.