ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επίσημη παράδοση των Leopard 2HEL στον Ελληνικό Στρατό

Επίσημη παράδοση των Leopard 2HEL στον Ελληνικό Στρατό

Με την επίσημη τελετή ένταξης σε υπηρεσία των νέων αρμάτων μάχης Leopard 2HEL που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στο Πετροχώρι Ξάνθης στις 30 Μαΐου 2008, φαίνεται ότι σηματοδοτήθηκε η…

Με την επίσημη τελετή ένταξης σε υπηρεσία των νέων αρμάτων μάχης Leopard 2HEL που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στο Πετροχώρι Ξάνθης στις 30 Μαΐου 2008, φαίνεται ότι σηματοδοτήθηκε η ομαλοποίηση του προγράμματος που τα τελευταία δύο χρόνια αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα, διαδικαστικά, οικονομικά και νομικά, που επηρέαζαν την ομαλή εξέλιξή του.

Μέχρι αυτή την ημερομηνία ο Ελληνικός Στρατός είχε παραλάβει με ΠΟΠ (Πρωτόκολλο Οριστικής Παραλαβής) 27 άρματα του τύπου, ενώ με ΠΠΠ (Πρωτόκολλο Προσωρινής Παραλαβής) άλλα 67.

Με άλλα λόγια, η επίσημη του άρματος στο ελληνικό οπλοστάσιο έγινε με την παραγωγή 94 αρμάτων, δηλαδή, σχεδόν των 3/5 της συνολικής παραγγελίας (170 άρματα).

Πρέπει να επισημάνουμε ότι η τελετή υπήρξε ιδιαίτερα επιβλητική όσο και συγκινητική φανερώνοντας με κάθε μεγαλοπρέπεια το εξαιρετικό «πνεύμα όπλου» (Esprit de corps) που διακρίνει το Όπλο των Τεθωρακισμένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.