Αποτελέσματα επίσημης επίσκεψης του Έλληνα αρχηγού ΓΕΣ στην Τουρκία

Αποτελέσματα επίσημης επίσκεψης του Έλληνα αρχηγού ΓΕΣ στην Τουρκία

Κατόπιν προσκλήσεως του διοικητή των τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων στρατηγού Ilker Basbug και στο πλαίσιο των…

Όπως είναι γνωστό, κατόπιν προσκλήσεως του διοικητή των τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων στρατηγού Ilker Basbug και στο πλαίσιο των ισχυόντων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), ο αρχηγός του ΓΕΣ αντιστράτηγος Δημήτριος Βούλγαρης, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, από 16 έως 19 Ιουνίου 2008, με σκοπό την προαγωγή των στρατιωτικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.

Ειδικότερα, οι συναντήσεις επικεντρώθηκαν στα ακόλουθα:

– Ανασκόπηση και αξιολόγηση της εφαρμογής των ΜΟΕ και στο πλαίσιο αυτό, διερεύνηση τεχνικών μεγιστοποίησης της αποτελεσματικότητάς τους.

– Τρόποι εφαρμογής των πρόσφατων ΜΟΕ που ανακοινώθηκαν από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο κρατών.

– Εκτίμηση και αξιολόγηση του περιβάλλοντος ασφαλείας καθώς επίσης και των συσχετιζόμενων παραγόντων που επηρεάζουν τη σταθερότητά του.

– Η τρέχουσα κατάσταση ασφαλείας στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο στρατηγός Basbug, αποδέχθηκε την πρόσκληση του στρατηγού Βούλγαρη, για επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Επίσης, ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΣ, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Τούρκο αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Yasar Buyukanit, στην Άγκυρα καθώς και στους διοικητές της 1ης Στρατιάς, του Γ΄ΣΣ και του NRDC-TU και στην έδρα των Ακαδημιών Πολέμου, στην Κωνσταντινούπολη. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.