ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κλοπή αυτόματου τυφεκίου Μ16 από μονάδα Αττικής-βρέθηκε (Ανανέωση)

Κλοπή αυτόματου τυφεκίου Μ16 από μονάδα Αττικής-βρέθηκε (Ανανέωση)

Αυτόματο τυφεκιο Μ16 εκλάπη από στρατιωτική μονάδα της Αττικής και έχει ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό του όπως και τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών. Το όπλο τελικά βρέθηκε…

Εντός του στρατοπέδου των Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο βρέθηκε τελικά το κλαπέν Μ16 του οποίου «η τύχη αγνοείτο» από χθες.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΣ διεξάγεται έρευνα για την ανεύρεση του δράστη ή των δραστών.

Ανανέωση:

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το τυφέκιο που εκλάπη ήταν τύπου Μ16Α2 αμερικανικής κατασκευής και αφαιρέθηκε από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο Αττικής.

Τα συγκεκριμένα τυφέκια είναι διαμετρήματος 5,56χ45 χιλ. και διατίθεται αποκλειστικά σε μονάδες Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού.

 

Αυτόματο τυφεκιο εκλάπη από στρατιωτική μονάδα
της Αττικής και έχει ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό του
όπως και τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχει διευκρινιστεί η μονάδα από την οποία έχει αφαιρεθεί το αυτόματο όπλο, αλλά κάποιες πηγές του ΓΕΣ ανέφεραν στο www.defencenet.gr ότι «πιθανόν το όπλο να εκλάπη από μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων».

Στρατιωτικός εισαγγελέας βρίσκεται επικεφαλής των ερευνών ενώ εκφράζονται φόβοι για την τελική κατάληξη του όπλου, αφού στο παρελθόν ανάλογες κλοπές είχαν ως κατάληξη τον εξοπλισμό τρομοκρατικών ομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιχείρηση δολοφονίας του βρετανού ταξίαρχου, ακολούθου άμυνας της βρετανικής πρεσβείας Στήβεν Σώντερς οι δράστες είχαν επιχειρήσει να χρησιμοποιήσουν ένα τυφέκιο G3 το οποίο είχαν κλέψει από στρατιωτική μονάδα, χωρίς όμως να το καταφέρουν διότι το όπλο έπαθε εμπλοκή και η εκτέλεση έγινε με το «κλασικό» σαρανταπεντάρι.

Σε περίπτωση που το όπλο έχει κλαπεί από μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων δεν θα πρόκειται για G3 αλλά για Μ16, μιας από τις εκδόσεις με τις οποίες είναι εξοπλισμένες οι Ειδικές Δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για οποιαδήποτε εξέλιξη το www. defencenet.gr θα σας ενημερώσει άμεσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.