ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Κανένα θέμα με KORNET-E, πάμε για υπογραφή προγράμματος BMP-3HEL» λένε ΓΔΑΕΕ και ΓΕΕΘΑ

«Κανένα θέμα με KORNET-E, πάμε για υπογραφή προγράμματος BMP-3HEL» λένε ΓΔΑΕΕ και ΓΕΕΘΑ

«Ουδέποτε τέθηκε από την Ελλάδα, προς την Ρωσία, είτε επισήμως, είτε ανεπισήμως, θέμα μη πώλησης των αντιαρματικών συστημάτων KORΝET-E στην Τουρκία», διαβεβαιώνουν το www.defencenet.gr απόλυτα αξιόπιστες πηγές του ΓΕΕΘΑ. «Συνεπώς δεν υπάρχει πολιτικό θέμα, ούτε φυσικά υπάρχει θέμα ή συνδέεται η απόκτηση των KORNET-E από την Τουρκία με την προμήθεια των BMP-3HEL», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές…

«Ουδέποτε τέθηκε από την Ελλάδα, προς την Ρωσία, είτε επισήμως, είτε ανεπισήμως, θέμα μη πώλησης των αντιαρματικών συστημάτων KORΝET-E στην Τουρκία», διαβεβαιώνουν το www.defencenet.gr απόλυτα αξιόπιστες πηγές του ΓΕΕΘΑ. «Συνεπώς δεν υπάρχει πολιτικό θέμα, ούτε φυσικά υπάρχει θέμα ή συνδέεται η απόκτηση των KORNET-E από την Τουρκία με την προμήθεια των BMP-3HEL», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν: «Άλλωστε το ΓΕΕΘΑ είναι απολύτως αναρμόδιο για να εγκρίνει ή να ματαιώσει μια προμήθεια.»

Αυτή η απάντηση δινόταν από το πρωί στο ΓΕΕΘΑ, για τα σημερινά δημοσιεύματα περί «ανησυχίας της ελληνικής πλευράς από την απόκτηση των αντιαρματικών συστημάτων KORNET-E από τον τουρκικό Στρατό» και ότι «αν υλοποιηθεί η συμφωνία Τουρκίας-Ρωσίας, τίθεται εν αμφιβόλω το πρόγραμμα των BMP-3HEL».

Επίσης από την ΓΔΑΕΕ, η οποία και διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με την Rosoboronexport για την προμήθεια των BMP-3HEL, ανώτατη πηγή, διαβεβαίωνε το www.defencenet.gr ότι «Δεν υπάρχει κανένα θέμα επανεξέτασης της προμήθειας των ΤΟΜΑ BMP-3HEL και βαδίζουμε προς την άμεση υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας εντός των επόμενων εβδομάδων.»

To ερώτημα είναι γιατί ενώ το θέμα της προμήθειας KORNET-E από την Τουρκία είναι γνωστό εδώ και πέντε μήνες, ανακινήθηκε το ζήτημα τώρα και μάλιστα συνδέθηκε με την προμήθεια των BMP-3HEL.

Σε ότι αφορά την ουσία του θέματος που πρώτο είχε αποκαλύψει το www.defencenet.gr πριν από πέντε μήνες και πρώτη είχε αναλύσει η «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» στο τεύχος 165 που κυκλοφόρησε στις 15 Μαίου 2008, από την πλευρά του ΓΕΣ είχε ήδη από τότε συνταχθεί έκθεση που αφορούσε την επικείμενη προμήθεια των KORNET-E από την Ρωσία και η εκτίμηση συμποσούται στην εξής πρόταση ενός από τους καλύτερους αξιωματικούς του Ε.Σ. στο Όπλο των ΤΘ: «Δεν τίθεται θέμα υποτίμησης των δυνατοτήτων του όπλου. Εξάλλου και ο Ε.Σ. το επέλεξε λόγω των πολύ αξιόλογων επιχειρησιακών επιδόσεων. Όμως αν ένα συγκρότημα «κάνει καλά την δουλειά του», τότε είναι απλώς άλλη μία απειλή που προστίθεται στις υπόλοιπες που ήδη υπάρχουν».

Μπορείτε να διαβάσετε το εν λόγω άρθρο στο τεύχος 165 της «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ» ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο (Αρχείο .pdf, 732 KB).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.