ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των τοξικών αποβλήτων της Μιτροβίτσας

Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των τοξικών αποβλήτων της Μιτροβίτσας

Με επιτυχία και χωρίς καμία απολύτως περιβαλλοντική επιβάρυνση ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης των τοξικών αποβλήτων από την περιοχή της Μιτροβίτσας στο Κοσσυφοπέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι τις αρχές Αυγούστου διαπιστώθηκε ότι στο Κοσσυφοπέδιο, νότια της Μιτροβίτσας, εντός του εργοστασίου Trepca, σε απόσταση 1.5 χλμ. περίπου από το στρατόπεδο που έχει εγκατασταθεί το 644 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού (644 Μ/Κ ΤΠ) του Ελληνικού Στρατού, βρίσκονταν εγκαταλελειμμένα τρία φορτηγά οχήματα, φορτωμένα με χημικά απόβλητα άγνωστης σύνθεσης. Από την εξέταση δείγματος που πραγματοποιήθηκε σε εργοστάσιο της Γερμανίας, διαπιστώθηκε η επικινδυνότητά των χημικών (λίαν τοξικά) κατά την καύση τους. Κατόπιν αυτού αμερικανική ιδιωτική εταιρία ανέλαβε τη μεταφορά των αποβλήτων στο Houston των ΗΠΑ προς καταστροφή. Στις 17 Οκτωβρίου η υπόψη εταιρία προχώρησε, πριν τη μεταφορά τους, στην επανασυσκευασία τους, αφού είχε διαπιστωθεί διαρροή στην ήδη υπάρχουσα συσκευασία τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς η όλη διαδικασία της εκ νέου συσκευασίας των αποβλήτων, δεν ελλοχεύει κανέναν απολύτως κίνδυνο για το προσωπικό της KFOR, διότι η τοξικότητα του υλικού αυτού, επιδρά μόνο κατά την καύση του. Η μετάγγισή του για μεταφορά δεν απελευθερώνει τοξικά αέρια επικίνδυνα για τους κατοίκους αλλά και τις μονάδες της KFOR, που είναι ανεπτυγμένες πλησίον του εργοστασίου. Αφού ολοκληρώθηκε η επανασυσκευασία των αποβλήτων σε τρία ρυμουλκούμενα containers, στις 19 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς τους. Τo αρχικό δρομολόγιο μεταφοράς τους ήταν Πρίστινα-Σκόπια–Θεσσαλονίκη-ΗΠΑ. Όμως κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Διοικητή της ΕΛΔΥΚΟ και του Συνδέσμου του ΥΠΕΞ της Ελλάδας στην Πρίστινα, ως δρομολόγιο μεταφοράς τους καθορίστηκε το: Κοσσυφοπέδιο-Σκόπια-Σόφια-Κωνσταντινούπολη-ΗΠΑ. Την 20η Οκτωβρίου τα οχήματα επρόκειτο να αφιχθούν στην Κωνσταντινούπολη για την φόρτωσή τους σε πλοίο με προορισμό τις ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.