ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Άρχισε η εργοστασιακή αξιοποίηση των LEO 2A4

Μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις και προβληματισμούς το 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (304 ΠΕΒ) στο Βελεστίνο Μαγνησίας, άρχισε την εργοστασιακή αξιοποίηση…

Μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις και προβληματισμούς το 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (304 ΠΕΒ) στο Βελεστίνο Μαγνησίας, άρχισε την εργοστασιακή αξιοποίηση των 53 Leopard 2A4 της αποκαλούμενης ως «ενδιάμεσης λύσης».

Ήδη, τα δυο πρώτα άρματα του τύπου έχουν εισέλθει στη γραμμή παραγωγής και οι εργασίες συνεχίζονται ομαλά, ενώ εκτιμάται ότι στο προσεχές μέλλον θα αρχίσει να αναπτύσσεται πλήρως η παραγωγή.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται πολύ μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό Στρατό, ο οποίος εκ των ενόντων, αφού η αποκαλούμενη «ενδιάμεση λύση 2» η οποία περιλαμβάνει ανταλλακτικά, υλικά συντήρησης και εξοπλισμό εργοστασιακής συντήρησης τετάρτου και πέμπτου κλιμακίου που η προμήθειά τους θα γίνει μέσω διακρατικής συμφωνίας με τη γερμανική κυβέρνηση, «πελαγοδρομεί» στα γρανάζια της εσωτερικής γραφειοκρατίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, η εργοστασιακή αξιοποίηση των 150 Leopard 1A5 που επίσης παραλήφθηκαν στο πλαίσιο της ενδιάμεσης λύσης, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και τα πρώτα άρματα του τύπου έχουν ήδη προωθηθεί σε επιλαρχίες της ζώνης ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού.

Τόσο η εργοστασιακή αξιοποίηση των Leopard 2 A4 όσο και των Leopard 1A5 αποτελούν πολύ σημαντική εξέλιξη για την ομογενοποίηση του αρματικού δυναμικού του Δ’ Σώματος Στρατού το οποίο με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων θα αποτελείται αποκλειστικά από άρματα γερμανικής προέλευσης Leopard και ταυτόχρονα την ομογενοποίηση του αρματικού δυναμικού στη ζώνη ευθύνης της ΑΣΔΕΝ που θα αποτελείται αποκλειστικά από άρματα M48A5 MOLF.

Τα καλά νέα για το 304 ΠΕΒ αφορούν επίσης και την ανανέωση και συμπλήρωση του εργατοτεχνικού προσωπικού αφού το ΑΣΕΠ κύρωσε πρόσφατα την πρόσληψη 32 εργατοτεχνιτών που θα βελτιώσουν σημαντικά την παραγωγική δυναμική του εργοστασίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, εντυπωσιακή θα είναι η παρουσία του ελληνικού αρματικού δυναμικού στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή δύο υλών με Leopard 2HEL από την XXV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και μίας ύλης Leopard 1A5.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.