ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δυναμική επανεμφάνιση των ισραηλινών πυρομαχικών

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να στεγνώσει το μελάνι στην πρόσφατη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την «επανατοποθέτηση» των πυρομαχικών αρμάτων των 120 χιλιοστών, όπως πολύ κομψά το θέτει σε σειρά εγγράφων ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, και σημειώθηκε δυναμική επανεμφάνιση της ισραηλινής εταιρίας IMI (Israel Military Industries) που είναι ένας από τους παραγωγούς αυτού του τύπου των πυρομαχικών παγκοσμίως.

Μάλιστα, ως αιχμή του δόρατος χρησιμοποιείται η περίπτωση της Σουηδίας η οποία τόσο για τα μεταχειρισμένα Leopard 2A4 που αγόρασε από τα αποθέματα του γερμανικού Στρατού, όσο και για τα νέας κατασκευής Strv-122, προμηθεύτηκε πυρομαχικά των 120 χιλιοστών της IMI.

Βέβαια, και οι δύο εκδόσεις του Leopard-2 φέρουν πυροβόλο των 120 χιλιοστών και μήκους σωλήνα 44 διαμετρημάτων και όχι το μήκους 55 διαμετρημάτων L55 που φέρουν τα Leopard 2HEL του Ελληνικού Στρατού.

Ήταν δε μεγάλη η έκπληξη των επιτελών του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) όταν σε πρόσφατη παρουσίαση που έγινε για την εξέλιξη του προγράμματος Leopard-2HEL, εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό ο Άρχων… του Πράσινου Πύργου της λεωφόρου Κηφισίας, προφανώς σε μια προσπάθεια «αναθέρμανσης» και αποκατάστασης των σχέσεων με το ΓΕΣ.

Ας σημειωθεί εδώ ότι μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του ΚΥΣΕΑ στις 15 Οκτωβρίου 2008 η οποία καθιστούσε ανενεργές τις διακρατικές συμφωνίες της Ελλάδας με τις Γερμανία και ΗΠΑ, το γεγονός που πρώτη ανέφερε στο τεύχος Δεκεμβρίου, νούμερο 171, η οποία επιβεβαιώθηκε πλήρως από τις εξελίξεις, πραγματοποιήθηκε τηλεφώνημα ανωτάτου στελέχους εταιρίας από χώρα της Μέσης Ανατολής προς ανώτατο στέλεχος μίας από τις δύο προαναφερθείσες εταιρίες που εμπλέκονται στην αρχική φάση του προγράμματος (Rheinmetall και ATK).

Τον πληροφόρησε ότι στην Ελλάδα είναι πολύ ισχυρός, ενώ και ο προαναφερθείς μεγαλο-αντιπρόσωπος του «Πράσινου Πύργου», ο οποίος πανηγύριζε για την όντως εντυπωσιακή του επιστροφή στα εξοπλιστικά πράγματα της χώρας μας, αποδεικνύοντας ότι είναι αποτελεσματικός με όλες τις πολιτικές καταστάσεις…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με την πρόσφατη επίσκεψη στο ΓΕΣ φαίνεται πως εξελίσσεται πλέον η επόμενη φάση του «δράματος» που έχει σκηνοθετηθεί με τις χαοτικές ενέργειες της ΓΔΑΕΕ και βέβαιο “θύμα” τον Ελληνικό Στρατό ο οποίος βλέπει τα νέοτερα και ισχυρότερα άρματά του να παραμένουν χωρίς πυρομαχικά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.