ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Παραλαμβάνονται τα 12 AH-64D Apache και εκσυγχρονίζονται τα 19 AH-64A

Παραλαμβάνονται τα 12 AH-64D Apache και εκσυγχρονίζονται τα 19 AH-64A

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Σ» (περισσότερες πληροφορίες στο τεύχος 172) σε πλήρη ομαλοποίηση οδηγείται το πρόγραμμα των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64D Longbow Apache.

Ως γνωστόν, η παραλαβή των ελικοπτέρων είχε παγώσει, καθώς είχαν κριθεί από την αρμόδια επιτροπή της ΓΔΑΕΕ, εκτός συμβατικής περιγραφής. Μάλιστα, όπως το defencenet έχει αναφέρει, τα ελικόπτερα για κάποια στιγμή είχαν μπει «στο στόχαστρο» της Τουρκίας για να καλύψει τις πιεστικές απαιτήσεις των αντι-ανταρτικών επιχειρήσεων εναντίον των Κούρδων.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε αναλάβει για την Ελλάδα ο όμιλος AXON ο οποίος διατηρούσε και αντιπροσώπευση της εταιρίας Boeing. Όπως αποδείχτηκε όμως από τις τελευταίες εξελίξεις, η αλλαγή αντιπροσώπου και ειδικότερα η εμπλοκή στο πρόγραμμα έμπειρου στελέχους της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, ήταν καταλυτική για την επίλυση των προβλημάτων και την έναρξη παραλαβών του ελικοπτέρου.

Επιρποσθέτως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σειρά παίρνει προς υλοποίηση (σε υψηλή προτεραιότητα χρηματοδότησης στο νέο υπό κατάρτιση ΕΜΠΑΕ 2011-2015) το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των 19 AH-64 Apache που επιχειρεί το 1ο Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων (1 ΤΕΕΠ) της Αεροπορίας Στρατού, με συνολικό προϋπολογισμό περί τα 650 εκατ. ευρώ.

Tμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.