ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πρόσληψη 2000 ΕΠΟΠ για τον Στρατό Ξηράς

Πρόσληψη 2000 ΕΠΟΠ για τον Στρατό Ξηράς

Τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών) υπέγραψε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης για την πρόσληψη 2.000 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 25.000 που προβλέπει η Αμυντική Στρατηγική Αναθεώρηση (ΑΣΑ) για το σύνολο και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι νέοι ΕΠΟΠ, σύμφωνα και με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, θα προσληφθούν για να καλύψουν θέσεις επιχειρησιακών και τεχνικών ειδικοτήτων του Στρατού Ξηράς. Οι διαδικασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ενώ οι νέοι ΕΠ.ΟΠ. αναμένεται να καταταγούν τον Δεκέμβριο του 2006. Ο θεσμός των ΕΠΟΠ εισήχθη στις Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία χρόνια. Προέκυψε από την ανάγκη κάλυψης των επιχειρησιακών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων σε ανθρώπινο δυναμικό, λόγω της υπογεννητικότητας που σημειώνεται στη χώρα μας, με αποτέλεσμα οι κλάσεις να αποδίδουν όλο και λιγότερους στρατεύσιμους. Επισημαίνεται το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον κατά τον τελευταίο διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2005, για την πρόσληψη σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία, συνολικά 5.800 ΕΠΟΠ, όπου οι υποβληθείσες αιτήσεις ξεπέρασαν τις 50.000.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.