ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΓΕΣ: Ενημέρωση για τα SHORADS

ΓΕΣ: Ενημέρωση για τα SHORADS

Όπως το defencenet έχει ενημερώσει από την 6η Φεβρουαρίου, υπεγράφη η συμφωνία για την υποστήριξη των ρωσικών Α/Α Οπλικών Συστημάτων OSA-AKM και TOR- M1.

Όπως το defencenet έχει ενημερώσει από την 6η Φεβρουαρίου, υπεγράφη η συμφωνία για την υποστήριξη των ρωσικών Α/Α Οπλικών Συστημάτων OSA-AKM και TOR- M1.

Από το ΓΕΣ ανακοινώθηκε σήμερα η συγκεκριμένη συμφωνία. Στην ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών το ΓΕΣ υπογραμμίζει πως:

-Την 5η Φεβρουαρίου 2009 υπογράφηκαν μεταξύ εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων του ΓΕΣ και της “ΟΚΕ ROSOBORONEXPORT” (κρατικός φορέας της Ρωσικής Ομοσπονδίας) oι τροποποιήσεις των δύο  συμφωνιών/συμβάσεων για την υποστήριξη των Α/Α Ο/Σ OSA-AKM  και TOR-M1, οι οποίες είχαν αρχικά υπογραφεί στις 28 Νοεμβρίου 2003.

-Μέχρι σήμερα οι αρχικές συμφωνίες/συμβάσεις δεν είχαν ενεργοποιηθεί λόγω αλλαγής του νομικού πλαισίου.

-Με βάση τις συμφωνίες αυτές θα είναι πλέον δυνατή η προμήθεια ανταλλακτικών αλλά και η επισκευή συγκροτημάτων των υπόψη Ο/Σ από Ρώσους τεχνικούς σε Ελλάδα και Ρωσία.

-Οι συμβάσεις αυτές θα έχουν μεγάλη διάρκεια και θα ανανεώνονται κατ’ έτος μετά από διαπραγματεύσεις.

Είναι προφανές πως λύνεται ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετώπιζαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τελαυταία χρόνια με αποτέλεσμα να μη μπορούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες που τα ρωσικά Α/Α συστήματα έδιναν στους χρήστες τους.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.