Oι Ρώσοι κατασκεύασαν το απόλυτο όπλο ελεύθερου σκοπευτή: «One shot one kill» στα 4 χλμ! (βίντεο)

Oι Ρώσοι κατασκεύασαν το απόλυτο όπλο ελεύθερου σκοπευτή: «One shot one kill» στα 4 χλμ! (βίντεο)

Όταν ένα όπλο ελεύθερου σκοπευτή μπορεί να εξοντώσει τον στόχο του σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων αυτό σημαίνει μεγάλο πλεονέκτηνα για τον χρήστη καθώς αυξάνει κατά πολύ την επιβιωσιμότητά του και μεγάλο μειονέκτημα για τον αντίπαλο καθώς η περίμετρος ασφαλείας σημαντικών προσώπων αυξάνει υπερβολικά.

Η Ρωσία παρουσίασε το τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή SVLK-14S Sumrak, το πρώτο που μπορεί να πλήξει στόχο σε απόσταση 4 χλμ. Η εταιρεία που το κατασκευάζει, η Lobaev Arms, είναι η πρώτη ρωσική ιδιωτική εταιρεία όπλων.

Ο ιδιοκτήτης της, Βλαντ Λομπάεφ, έλαβε τεχνογνωσία οπλοτεχνίας στις ΗΠΑ από όπου αγόρασε και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Το τυφέκιο, χρησιμοποιεί το φυσίγγιο .408 CheyTac (10.36x77mm), η βολίδα του οποίου αφήνει την κάννη με ταχύτητα 900 μέτρων ανά δευτερόλεπτο.

Όπως αναφέρει ο ίδιος οι ΗΠΑ έχουν πολλές εκατοντάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις που παράγουν όπλα και είναι η πλέον ανεπτυγμένη αγορά όπλων στον κόσμο.

«Για αυτό πολλά τμήματα του τυφεκίου, που χρησιμοποιούν και οι σωματοφύλακες του Πούτιν, είναι κατασκευασμένα με αμερικανική τεχνογνωσία»

Το τυφέκιο SVLK-14S, κατασκευάζεται κομμάτι κομμάτι και η βολίδα του θεωρείται ότι διαπερνάει οποιοδήποτε αλεξίσφαιρο γιλέκο

Το όπλο είναι μονόβολο ακριβώς και έτσι επιτυγχάνει την βέλτιστη ακρίβεια. Η κάννη έχει μήκος 1430 mm. και είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο που δεν επηρεάζεται από αλλαγές θερμοκρασίας.

Το εύρος λειτουργίας της κυμαίνεται από τους -10 μέχρι τους +60 βαθμούς Κελσίου. Συνολικά το όπλο έχει βάρος 9,6 κιλά.

Το τυφέκιο μπορεί να πλήξει στόχο σε απόσταση 4.200 μέτρα όπως αποδείχθηκε σε πρόσφατη δοκιμή τον Σεπτέμβριο.

Για να γίνει μια σύγκριση με το αμερικανικό Barrett M82 παραθέτουμε κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά

Λειτουργία: Κινητική ενέργεια και περιστρεφόμενο κλείστρο

Φυσίγγια:12,7×99 mm

Ταχύτητα εξόδου βλήματος: 853 m/s

Βεληνεκές: 1,800 m

Αναχορηγία: Αποσπώμενος γεμιστήρας των 10 φυσιγγίων

Κλισιοσκόπιο: Σιδερένιο σταθερό εμπρόσθιο – ρυθμιζόμενο οπίσθιο, υποδοχή διόπτρας (picatinni-rail)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.