Αλεξιπτωτιστής στην 1η ΜΑΛ Χανίων έβαλλε κατά πάντων & διέφυγε ανενόχλητος! – Τον έπιασε τυχαία η ΕΛΑΣ! (upd)

Αλεξιπτωτιστής στην 1η ΜΑΛ Χανίων έβαλλε κατά πάντων & διέφυγε ανενόχλητος! – Τον έπιασε τυχαία η ΕΛΑΣ! (upd)

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 12.12): «Πάω να εκτελέσω το καθήκον μου» είπε ο 21χρονος στρατιώτης της 1ης ΜΑΛ με καταγωγή από το Άδενδρο Θεσ/κης στους γονείς του φεύγοντας από το σπίτι του το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατιώτης αφού ολοκλήρωσε την υπηρεσία του κατευθύνθηκε με το στρατιωτικό τυφέκιο M16A2 (κατ’άλλες πηγές είχε την έκδοση Μ4 του M16, το γνωστό «καραμπινάκι» των ειδικών δυνάμεων) και άρχισε να πυροβολεί προς κάθε κατεύθυνση.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ο νεαρός στρατιώτης φέρεται να το έστρεψε προς την πλευρά του επικεφαλής του.

Στη συνέχεια ο στρατιώτης με την χρήση πυρών βγήκε από τη μονάδα, αφού κανείς δεν τον πλησίαζε.

Εν συνεχεία ο αλεξιπτωτιστής έφυγε προς το αεροδρόμιο του Μάλεμε και –διασχίζοντας τον ποταμό- έφτασε στον Ταυρωνίτη από όπου και έκλεψε βαν και… εξαφανίστηκε! Ενώ όλοι τον κυνηγούσαν!

Πρέπει να είναι πολύ καλός στα καθήκοντά του ή οι υπόλοιπο πολύ άχρηστοι!

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένος ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη την συνδρομή ομάδας της ΕΚΑΜ και ειδικού διαπραγματευτή.

Τελικώς το περιπολικό της τοπικής αστυνομίας εντόπισε τον στρατιώτη στο δρόμο προς το Κολυμπάρι όπου για άγνωστο λόγο είχε ακινητοποιήσει το όχημα. Μάλιστα φέρεται να ήταν γυμνός από την μέση και πάνω.

Τότε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης φέρεται να είπε: «Θα ολοκληρώσω την αποστολή μου».

Ο 21χρονος στρατιώτης της 1ης ΜΑΛ βρίσκεται τώρα στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων καθώς αυτή έχει αναλάβει την υπόθεση με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αφού κατά περίεργο τρόπο ορίστηκε αρμόδια η ΕΛΑΣ και όχι η Στρατονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο όπου θα του γίνει ψυχιατρική εξέταση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά είπε το ίδιο και στον οδηγό του αυτοκινήτου που έκλεψε:

«Πάω να εκπληρώσω το καθήκον μου».

Στο πλευρό του σύντομα θα βρίσκονται κι οι γονείς του οι οποίοι έχουν ενημερωθεί για το συμβάν και κατευθύνονται από τη Θεσσαλονίκη που διαμένουν στην Κρήτη.

Ευτυχώς δεν υπάρχουν τραυματίες. Το pronews.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο με το γραφείο Τύπου του ΓΕΣ, αλλά ως συνήθως κανείς δεν σηκώνει το τηλέφωνο.

Ωρες μετά το επεισόδιο (πάλι καλά, στην αιχμαλώτιση των δύο στρατιωτικών στον Εβρο, έκαναν μία ημέρα να το ανακοινώσουν), το ΓΕΣ ανακοίνωσε ότι: «Ο στρατιώτης Α.Π. της 2018 Γ ΕΣΣΟ, της 1ης ΜΑΛ στην περιοχή των Χανίων, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στο Στρατόπεδο Εφ. Ανθλγού «Νικολάου Αποστολάκη», και περί ώρα 10:30 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, εγκατέλειψε τη θέση του σκοπού στην οποία βρισκόταν, κάνοντας χρήση του οπλισμού του (πυρά στον αέρα) και κινήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Του γεγονότος, επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το «πυρά στον αέρα» δεν είναι αλήθεια, φυσικά. Απλά δεν πέτυχε κάποιον…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.