Καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας των στρατιωτών στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα: «Θα έχουμε αυτοκτονίες»

Καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας των στρατιωτών στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα: «Θα έχουμε αυτοκτονίες»

Καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούν στα στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα, μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, κάνουν στρατιώτες που υπηρετούν εκεί. Να μιλήσουμε για «χαλάρωση πειθαρχίας»;

Θα είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο ως προς το «πειθαρχία».

Πάντως το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος» (ακροαριστερής προέλευσης), έχει δίκιο σε ένα σημείο: Δεν είναι δουλειά των στρατιωτών αυτό που κάνουν.

Μια μετάθεση στα σύνορα, νομίζουμε ότι θα έλυνε όλα τα προβλήματα…

Η ανακοίνωση:

«Οι φαντάροι, με εξαντλητικά ωράρια από τις 8 το πρωί ως τις 9 το βράδυ επιδιόρθωσαν επιφανειακά τις φθορές για να μπορούν οι Στρατιωτικοί να κάνουν δωρεάν διακοπές. Θυμίζουμε ότι τα ΚΑΑΥ του Άγιου Ανδρέα είχαν πάθει σοβαρές ζημιές στην τελευταία δολοφονική πυρκαγιά (καταστροφή και φθορές γνώρισαν τα 144 από τα 550 καταλύματα).

Στην κραυγή αγωνίας των συναδέλφων φαντάρων που δημοσιοποιούμε κρατούμε τις δικές τους διατυπώσεις ώστε να γίνει κατανοητό το μέγεθος της εργασιακής εκμετάλλευσης τους από τον Ελληνικό Στρατό και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν.Προσωπικά υπεύθυνοι για όλα αυτά οι Υπουργοί Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης μαζί με τον ΑΓΕΣ Στεφανή!» αναφέρει ο «Σπάρτακος».

Η επιστολή καταγγελίας

«Μετά από τρελή ενταντικοποίηση και ατέλειωτη δουλειά τα ΚΑΑΥ άνοιξαν και το μεγαλύτερο κομμάτι των ΚΑΑΥ έχει αποκατασταθεί.
Όμως τα πράγματα χειροτέρεψαν, η υπηρεσία πάει 3 μέσα-1 έξω ή και 4-1 με δουλειές και τρέξιμο αυτά επικρατούν στα ΚΑΑΥΕπίσης ζούμε μέσα στην μπόχα.Ζούμε σαν τα ποντίκια, ήμαστε σκλάβοι δουλειάς και υπηρεσίας.

Κινδυνεύουμε με σοβαρά προβλήματα υγείας επειδή φτιάξαμε όλο το ΚΑΑΥ εμείς οι φαντάροι.Μόνοι μας, από τις 8 το πρωί έως 9 το βράδυ δουλειά χωρίς διάλειμμα και υπηρεσίες ταυτόχρονα στις οποίες αν δεν είσαι καθώς πρέπει σε τιμωρούν με 5 μέρες φυλάκιση!

Τα καψώνια συνεχίζεται χωρίς σταματημό.Δράστης, πρώτος και καλύτερος ένας Αρχιλοχίας ο οποίος χώνει φαντάρους σε βαριές αγγαρείες, να καθαρίζουν όλο το ΚΑΑΥ από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 7 το απόγευμα.

Από την άλλη, ο Συνταγματάρχης Διοικητής του ΚΑΑΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για την κούραση των φαντάρων και διατάζει ανήμερα της Παναγίας να γίνει λειτουργία και να μην βγει κανένας εξοδούχος θέλοντας να δείξει πόσο χριστιανός είναι!

Άλλοι φαντάροι που πήζουν σε αγγαρείες και υπηρεσίες 3 κα 4 μέρες, πρέπει να μείνουν μέσα και να κάνουν άλλες τόσες σερί μαζί με την αγγαρείες χωρίς σταματημό.Ο φόβος της αυτοκτονίας είναι ορατός για τους φαντάρους καθώς η όλη κατάσταση το μόνο που μας κάνει είναι να μας τσαλαπά την ψυχολογία και νοιώθουμε ότι απειλείται η σωματική μας ακεραιότητα.

Αναγκαζόμαστε να ζούμε σε άθλιες συνθήκες καθώς στην λέσχη τρώμε κλειδωμένοι στα μαγειρεία για να μην μας βλέπουν οι παραθεριστές γιατί απαγορεύεται να τρώμε δημόσια Η κάθε μέρα είναι κόλαση καθώς οι περισσότεροι από τους παραθεριστές μας φέρονται σαν σκουπίδια και έχουνε απαιτήσεις από εμάς όπως να καθαρίζουμε μια μικρή στοίβα πευκοβελόνες από τα σπίτια τους γιατί τους ενοχλεί…

Ζούμε έναν Γολγοθά, δεν υπάρχει σωτηρία!

Σύντομα θα έχουμε αυτοκτονία στα ΚΑΑΥ και θα είναι πολύ αργά. Επισκευές δεν έγιναν ποτέ.

Τίποτα ψευτοδουλειά έγινε από φαντάρους.Φέρανε και από άλλες μονάδες να κάνουν διάφορες επιδιορθώσεις όπως ψευτοβάψιμο πάνω από τα καμένα και καθάρισμα αυτά έγιναν μόνο τίποτα παραπάνω.Εμείς όχι μόνο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το ΓΕΣ να σταματήσουν άμεσα όλα αυτά. Καλούμε τους φαντάρους να ζητήσουν άμεσα να φύγουν από τα ΚΑΑΥ όπου ΠΑΡΑΝΟΜΑ η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τους βάζει να εργάζονται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.