ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο ρουμανικός Στρατός θέλει να προμηθευτεί έως και 60 άρματα δυτικής προέλευσης

Ο ρουμανικός Στρατός θέλει να προμηθευτεί έως και 60 άρματα δυτικής προέλευσης

Την αγορά έως 60 αρμάτων μάχης δυτικής τεχνολογίας σχεδιάζει ο Στρατός της Ρουμανίας ώστε σταδιακά να προσαρμόσει το οπλοστάσιο του στα δυτικά πρότυπα.

Τα νέα άρματα θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με πυροβόλο των 120 χλστ να έχει δυνατότητες hunter-killer δηλ να έχει εκτός από το σκοπευτικό του πυροβολητή και πανοραμικό περισκόπιο, εξελιγμένο Σύστημα Ελέγχου Πυρός, και σύγχρονες επικοινωνίες. Από τα 60 άρματα μάχης τα 54 θα εξοπλίσουν μια Επιλαρχία και τα 6 θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των πληρωμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτιμάται ότι στόχος του Στρατού της Ρουμανίας θα είναι η απόκτηση του γερμανικού άρματος μάχης Leopard 2A5 χωρίς όμως να υπάρχει κάποια βάσιμη πληροφόρηση για αυτό. Σήμερα ο Στρατός της Ρουμανίας διαθέτει 104 άρματα μάχης TR-85 και 54 άρματα μάχης TR-85M1 Bizon τα οποία είναι δύο εκσυγχρονισμένες εκδόσεις του γνωστού σοβιετικού άρματος μάχης Τ-55.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.