T-90S Tagil: Bίντεο με το εντυπωσιακό ρωσικό άρμα μάχης που «κλείνει» την «οικογένεια» του Τ-72

T-90S Tagil: Bίντεο με το εντυπωσιακό ρωσικό άρμα μάχης που «κλείνει» την «οικογένεια» του Τ-72

Το Τ-90S Tagil είναι η υπέρτατη εξέλιξη του άρματος μάχης Τ-72, αλλά σε τέτοιο βαθμό που δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνο το άρμα που κυριάρχησε στον πρώην σοβιετικό Στρατό και κατασκευάστηκε στους μεγαλύτερους αριθμούς από οποιοδήποτε άρμα μάχης από το 1970 και μετά.

Αυτή την στιγμή μαζί με το LEO2A7 και το M1A2 SEP, θεωρούνται τα πλέον εξελιγμένα άρματα μάχης που έχουν εισέλθει σε παραγωγή μέχρι σήμερα.

Αποτελεί για τον ρωσικό Στρατό ότι το Su-35 για την Αεροπορία: Το μεταβατικό μέσο προς την επόμενη γενιά κύριων μέσων που για μεν τον Στρατό θα είναι η οικογένεια του T-14 Armata, για δε την Αεροπορία το T-50.

Το εκσυγχρονισμένο T-90MC διαφέρει απο την προηγούμενη εκδοσή του στον πιο ισχυρό κινητήρα, το ενισχυμένο μετωπικό τόξο, το οποίο εκτός από την παραδοσιακή θωράκιση περιλαμβάνει και σύστημα ηλεκτρομαγνητικής προστασίας.

Στο άρμα μάχης έχει επίσης τοποθετηθεί νέο Σύστημα Ελέγχου Πυρός (ΣΕΠ) και έχει βελτιωθεί στο σύστημα ανάρτησης και κίνησης.

To άρμα διαθέτει αισθητήρες έγκαιρης προειδοποίησης απειλών και αντίμετρα για την 360 μοιρών προστασία του άρματος. Το σύστημα βασίζεται σε δύο τύπους ανιχνευτών, οι οποίοι προσφέρουν προστασία 270 μοιρών (πλευρές και πίσω μέρος του πύργου), εκτοξεύοντας στιγμιαία πολυφασματικά καπνογόνα, ενώ το μπροστινό 90 μοιρών τόξο θωράκισης διαθέτει ήλεκτρο-οπτικα κατευθυνόμενα αντίμετρα.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που συνεισφέρει στην προστασία του πληρώματος είναι ο διαχωρισμός των πυρομαχικών από το διαμέρισμα μάχης. Τμήμα από το πυρομαχικά είναι αποθηκευμένα σε ειδικό διαμέρισμα ξεχωριστό από τον πύργο με μία θυρίδα έκρηξης. Τα πυρομαχικά τοποθετούνται από τα πληρώματα στους γεμιστήρες, από όπου και γίνεται η αυτόματη γέμιση του πυροβόλου.

Το οπτικό σύστημα Kalina διαθέτει τρεις νέες ήλεκτρο-οπτικές συσκευές – το σκοπευτικό του πυροβολητή έχει παρατήρηση με σταθεροποίηση δύο αξόνων, βελτιωμένα οπτικά κανάλια συμπεριλαμβανομένου ενός διπλής επιλογής (ημέρας/νύχτας) και κανάλι θερμικής παρατήρησης -σκόπευσης, ένα αποστασιόμετρο LASER (LRF) και ακόμη ένα κανάλι LASER υποστηρίζουν την καθοδήγηση ενός πυραύλου.

Το ηλεκτρο-οπτικό σύστημα είναι συνδεδεμένο με ένα σύστημα καταγραφής-προβολής διαδικασίας, το οποίο εκτελεί αυτόματη ανίχνευση στόχου βελτιώνοντας την προσβολή κινούμενων στόχων.

Η θέση του αρχηγού είναι εξοπλισμένη με ένα νέο ανεξάρτητο πανοραμικό περισκόπιο το οποίο διαθέτει παρατήρηση με σταθεροποίηση δύο αξόνων και ενσωματώνει κανάλια ημέρας/νύχτας, θερμικής παρατήρησης και LRF.

Το πανοραμικό περισκόπιο προσφέρει επίσης πρόσκτηση στόχου και έλεγχο για το νέο, τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού τοποθετημένο στην οροφή του πύργου.

Μία βοηθητική διόπτρα τοποθετημένη παράλληλα με το πυροβόλο και το προαιρετικό σύστημα προβολής περιφερειακής παρακολούθησης καλύπτουν την 360 μοιρών περίμετρο του άρματος.

Η μονάδα του οπτικού συστήματος σύγκλησης πεδίου μάχης ενισχύει περαιτέρω την ευστοχία του πυροβόλου των 125 χλστ.

Δείτε ένα νέο εντυπωσιακό βίντεο για το Τ-90S Tagil, ισως το πιο πλήρες βίντεο για τις δυνατότητές του:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.