Με δεκαεννέα κανονιοβολισμούς ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής Α/ΓΕΕΘΑ

Με δεκαεννέα κανονιοβολισμούς ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής Α/ΓΕΕΘΑ

Με δεκαεννέα κανονιοβολισμούς αλλά και μηνύματα υψηλού συμβολισμού ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης- παραλαβής από τον απελθόντα αρχηγό ΓΕΕΘΑ και νυν υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη στον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.

Στην ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, εμφανίστηκε συγκινημένος για την επιστροφή του στη ΣΝΔ, μετά από 42 χρόνια. Ταυτόχρονα εξέπεμψε εκ νέου μήνυμα ενότητας καθώς όπως επισήμανε οι κρίσιμες στιγμές το απαιτούν.

Επιπλέον ο κ. Αποστολάκης χαρακτήρισε προτεραιότητα την πραγματοποίηση των επόμενων βημάτων της αναδιοργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων, με γνώμονα την διακλαδικότητα.

Υποστήριξε ότι ο κυριότερος πολλαπλασιαστής ισχύος των ΕΔ είναι το προσωπικό τους, και για την ενίσχυση του γίνονται τα βήματα απόκτησης νέων σύγχρονων μέσων και οπλικών συστημάτων. Αποκάλυψε δε ότι αυτή τη στιγμή το επίπεδο της διαθεσιμότητας του υλικού των ΕΔ έχει επανέλθει στο 2009.

Από την πλευρά του ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ζήτησε από τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων να κλείσουν, όπως είπε, τα αυτιά τους στις σειρήνες που τους ζητούν να κάνουν περισσότερα από όσα προβλέπουν οι γραπτοί και οι άγραφοι κανόνες των ΕΔ.

Απαντώντας με έμμεσο τρόπο στο σχολιασμό που εντείνεται αναφορικά με την αριθμητική υπέροχη της Τουρκίας και την ψαλίδα που ανοίγει έναντι της Ελλάδας, ο κ. Χριστοδούλου υποστήριξε ότι τα προβλήματα οι ευφυείς άνθρωποι τα προβλέπουν και βρίσκουν λύσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.