ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων Leopard 1A5 στην Ξάνθη (βίντεο)

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων Leopard 1A5 στην Ξάνθη (βίντεο)

Ξεκίνησε, εχθές, Δευτέρα 27 Μαΐου 2019, ο διαγωνισμός αρμάτων μάχης Leopard 1A5 στο πεδίο βολής Πετροχωρίου, στην Ξάνθη. Στον φετινό διαγωνισμό, σε αντίθεση με τον περσινό διαγωνισμό αρμάτων, που συμμετείχαν και Leopard 2HEL/A4, συμμετέχουν μόνο πέντε ουλαμοί αρμάτων μάχης Leopard 1A5 από Επιλαρχίες που ανήκουν σε Μηχανοκίνητες και Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες του Ελληνικού Στρατού.

Ο φετινός διαγωνισμός ειναι ο δεύτερος διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων του Όπλου των Τεθωρακισμένων.

Στον πρώτο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε πέρυσι από Δευτέρα 21 έως και Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, συμμετείχαν, αποκλειστικά, πληρώματα και άρματα των Επιλαρχιών που υπάγονται στις τέσσερις Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες του Ελληνικού Στρατού, δηλαδή:

-ΧΧΙ ΤΘ Ταξιαρχία «Ταξιαρχία Ιππικού ΠΙΝΔΟΣ» με έδρα την Κομοτηνή (Leopard 2A4),

-XXIII ΤΘ Ταξιαρχία «3ο Σύνταγμα Ιππικού – ΔΟΡΥΛΑΙΟ» με έδρα την Αλεξανδρούπολη (Leopard 2HEL),

-ΧΧΙV ΤΘ Ταξιαρχία «1ο Σύνταγμα Ιππικού – ΦΛΩΡΙΝΑ» με έδρα το Λιτόχωρο (Leopard 1A5),

-και ΧΧV TΘ Ταξιαρχία «2o Σύνταγμα Ιππικού – ΕΦΕΣΣΟΣ» με έδρα την Ξάνθη (Leopard 2HEL).

Στον περσινό διαγωνισμό, εκτός των άλλων, μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι δοκιμασίες εκτίμησης απόστασης δίχως ηλεκτρονικά όργανα (σποστασιόμετρο λέιζερ), η αίτηση πυρών ΠΒ – Καθήκοντα Προκεχωρημένου Αξιωματικού Παρατηρητή (ΠΑΠ) όπως επίσης και η συνεργασία και διοίκηση του ΟΥΜΑ κατά τις τακτικές αποστολές στις οποίες περιελαμβανονταν οι αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις που εκτελούν τα Τεθωρακισμένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.