ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Βίντεο: Ελληνικά άρματα μάχης Leopard 2HEL σε δοκιμές «συνεργασίας» με M2A3 Bradley

Βίντεο: Ελληνικά άρματα μάχης Leopard 2HEL σε δοκιμές «συνεργασίας» με M2A3 Bradley

Στις φωτογραφίες που αποδέσμευσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ από τη συμμαχική πολυεθνική άσκηση «Strike Back 2019» αποκαλύπτεται η συνεργασία άρματος μάχης Leopard 2HEL του ΕΣ και ΤΟΜΑ M2A3 Bradley του 1ου Τάγματος του 16ου Συντάγματος Πεζικού (1st Battalion, 16th Infantry Regiment), καθώς η άσκηση αποτελεί το τελικό τεστ για την ένταξη του ΤΟΜΑ στον Ελληνικό Στρατό.

Στην άσκηση «Strike Back 2019» έλαβε μέρος τμήμα της 22ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων (22 ΕΜΑ) της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «2ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ-ΕΦΕΣΟΣ».

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα αποκαλύπτονται όλες οι πτυχές του προγράμματος για την προμήθεια από τις ΗΠΑ μεταχειρισμένων TOMA Μ2Α3 Βradley και οι ανάγκες του Ελληνικού Στρατού σε σύγχρονα ΤΟΜΑ.

Τα πληρώματα δύο Leopard 2HEL αναμένουν (υπομονετικά όπως αναφέρεται στο αγγλικό κείμενο) να αρχίσουν τη διαδικασία βολής.

Δίπλα στα δύο άρματα μάχης διακρίνονται δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) M2A3 Bradley του 1ου Τάγματος του 16ου Συντάγματος Πεζικού (1st Battalion, 16th Infantry Regiment).

Σε μια φωτογραφία διακρίνεται ο αντισυνταγματάρχης Αδαμάντιος Μελίδης, διοικητής της 22ης ΕΜΑ (όπως αναφέρεται στο αγγλικό κείμενο), να παρατηρεί τη βολή ενός Leopard 2HEL, ενώ ένας άνδρας της 22 ΕΜΑ εκτελεί καθήκοντα δείκτη για τον χώρο που έχουν αποτεθεί τα βλήματα ασκήσεων που χρησιμοποιήθηκαν στη βολή.

Σε μια ακόμη φωτογραφία διακρίνεται επίσης και ένα άρμα μάχης Leopard 2HEL που αναμένει την έναρξη της διαδικασίας.

Τα βλήματα ασκήσεων κινητικής ενέργειας που χρησιμοποιήθηκαν στη βολή. Πρόκειται για M865 TPCSDS-T (Target Practice, Cone Stabilized, Discarding Sabot-Tracer: ασκήσεων, σταθεροποιούμενου κώνου, απορριπτομένου κελύφους – τροχιοδεικτικό) που ο Ελληνικός Στρατός απέκτησε από την Ολλανδία (μαζί με διατρητικά βλήματα (APFSDS-T) δεύτερης γενιάς DM53A1) μέσω διακρατικής συμφωνίας.



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.