ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

VT-5: Το νέο κινέζικο άρμα μάχης θα έχει σύστημα ενεργούς προστασίας (βίντεο)

VT-5: Το νέο κινέζικο άρμα μάχης θα έχει σύστημα ενεργούς προστασίας (βίντεο)

Σύμφωνα με την Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας το άρμα μάχης VT-5, το οποίο είναι η εξαγωγική έκδοση του νέου άρματος μάχης ZTQ-15 του κινεζικού στρατού, θα είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα ενεργούς προστασίας που θα εντοπίζει τα εχθρικά βλήματα και θα τα καταστρέφει.

«Το άρμα μάχης είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα σύστημα αισθητήρων που στέλνει μια προειδοποίηση όταν το άρμα βρίσκεται στο στόχαστρο κάποιου συστήματος λέιζερ, γεγονός το οποίο μπορεί να ειδοποιήσει τους χειριστές προκειμένου να προχωρήσουν σε ελιγμούς αποφυγής», σημειώνουν οι Global Times.

Κατασκευασμένο από την China North Industries Corporation (Norinco), το VT-5 είναι μια έκδοση του ελαφρού άρματος ZTQ-15 που προορίζεται για εξαγωγή σε ξένους αγοραστές. Το άρμα μάχης είναι μια κλιμακωτή έκδοση του κύριου άρματος μάχης VT-4 του “Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού” (PLA), που ονομάζεται επίσης MBT3000, το οποίο με την σειρά του προέρχεται από το άρμα T-72 της Σοβιετικής Ένωσης.

«Σε σύγκριση με ένα βαρύ άρμα μάχης, ένα ελαφρύ άρμα μάχης όπως το VT-5 φέρει ελαφρύτερη θωράκιση, γεγονός που σημαίνει ασθενέστερη παθητική προστασία. «Η χρήση ενός ενεργού συστήματος προστασίας θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή», δήλωσε διατηρώντας την ανωνυμία του ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στους Global Times.

Το άρμα μπορεί επίσης να είναι εφοδιασμένο με ειδική αντιεκρηκτική θωράκιση που διαταράσσει την ικανότητα διείσδυσης των εισερχόμενων εχθρικών εκρηκτικών βλημάτων ή προηγμένη σύνθετη θωράκιση για την αντιμετώπιση βλημάτων υψηλής ενέργειας (high-energy anti-tank – HEAT), σύμφωνα με το Diplomat.

Το ZTQ-15 είναι αρκετά καινούργιο, καθώς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του πριν από τρία χρόνια, το 2016 στο Zhuhai Air Show, μία εκδήλωση που χρησιμοποιείται από το Πεκίνο για να αποκαλύψει τα νέα όπλα στην φαρέτρα του.

Ο PLA προτίθεται να αγοράσει 300 ZTQ-15, τα οποία μπορούν να επιχειρούν σε μεγάλα υψόμετρα και σε τραχιά εδάφη, όπως αυτά που βρίσκονται στο Θιβετιανό Οροπέδιο της Κίνας. Ο σκοπός ενός ελαφρού άρματος μάχης είναι να πάει εκεί όπου τα κανονικά άρματα μάχης δεν μπορούν και να φτάσουν εκεί πιο γρήγορα. Με μόνο το μισό του βάρους του VT-4, το VT-5 είναι μία εξαιρετικά γρήγορη πλατφόρμα, σημειώνουν οι Global Times.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.