Κοινή ελληνο-αμερικανική άσκηση

Κοινή ελληνο-αμερικανική άσκηση

Το Γενικό Επιτελείο (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε πως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα λάβει χώρα κοινή ελληνο-αμερικανική εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Το Γενικό Επιτελείο (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε πως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα λάβει χώρα κοινή ελληνο-αμερικανική εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιο συγκεκριμένα η άσκηση θα ξεκινήσει στις 31 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουνίου 2009. Ο χώρος της συγκεκριμένης άσκησης θα είναι περιοχές στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας, στην κεντρική Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα περιγράφεται στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ ως «επιχειρησιακή συνεκπαίδευση Τμημάτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με Μονάδα Πεζοναυτών των ΗΠΑ (22nd Marines Expeditionary Unit – MEU)».

Διευκρινίζεται δε πως από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν τμήματα της 32ης  Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ελικόπτερα της Iης  Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού,  μονάδες αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και η 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Σκοπός της ελληνοαμερικανικής αυτής συνεκπαίδευσης είναι η βελτίωση της αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, η ενίσχυση της διαλειτουργικότητας στους τομείς διοίκησης και ελέγχου και η αλληλοενημέρωση σε διαδικασίες και τεχνικές μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, σε Επιχειρησιακό και Τακτικό Επίπεδο».

Τα κυριότερα αντικείμενα της άσκησης περιλαμβάνουν «ημερήσιες και νυκτερινές πτήσεις, αεροκίνητες ενέργειες, ρίψεις αλεξιπτωτιστών, εκκένωση απωλειών και προσωπικού, εγγύς αεροπορική υποστήριξη και άλλες δραστηριότητες». Τέλος σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου των ευροεκλογών δεν πρόκειται να υπάρξει δραστριότητα.

Υπενθυμίζεται πως, όπως το defencenet.gr έχει ήδη ενημερώσει τους συνδρομητές του, η ίδια μονάδα του Σώματος των Πεζοναυτών αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί σειρά ασκήσεων και στην Βουλγαρία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.