Ρωσία: Υπογραφή συμβολαίου για 168 νέα BMP-3 για τον ρωσικό Στρατό

Ρωσία: Υπογραφή συμβολαίου για 168 νέα BMP-3 για τον ρωσικό Στρατό

Υπογράφηκε το συμβόλαιο για την κατασκευή 168 νέων BMP-3 για τις ανάγκες του ρωσικού Στρατού. Το συμβόλαιο υπογράφηκε μεταξύ του σχεδιαστικού γραφείου Tula JSC “Design Bureau και του εργοστασίου κατασκευής Kurganmashzavod,

Από τα 168 νέα BMP-3 τα 53 θα παραδοθούν το 2020 και τα υπόλοιπα 115 το 2021.

Το συμβόλαιο είναι ύψους 223 εκατ. $ κάτι που φέρνει την τιμή ανά μονάδα για κάθε BMP-3 στα 1,3 εκατ. $.

Το πιο βαριά οπλιμένο επιχειρησιακό σύγχρονο ΤΟΜΑ επρόκειτο να συμπαραχθεί μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδος βάσει της διακρατικής συμφωνίας των δύο χωρών του Νοεμβρίου του 2007 για 420 μονάδες.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΓΔΑΕΕ (Ε.Βασιλάκος επικεφαλής) και των ελληνικών εταιρειών που θα συμμετείχαν στο πρόγραμμα, η νέα κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου, πρακτικά ακύρωσε το πρόγραμμα το τέλος του 2009.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.