ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

XM1299: Το νέο οβιδοβόλο των ΗΠΑ με το βεληνεκές των 70χλμ. (φώτο)

XM1299: Το νέο οβιδοβόλο των ΗΠΑ με το βεληνεκές των 70χλμ. (φώτο)

Φωτογραφίες που διέρρευσαν αποκαλύπτουν τις λεπτομέρειες του προηγμένου αμερικανικού οβιδοβόλου των 155 χλστ. XM907, 58 διαμετρημάτων, γνωστού ως XM1299. Το οβιδοβόλο αναπτύσσεται βάσει του προγράμματος Extended Range Cannon Artillery (ERCA) που χρηματοδοτείται από το Armament Research, Development & Engineering Center.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη όοβιδοβόλων πολύ μεγάλου βεληνεκούς, υψηλού ρυθμού βολής που θα εξοπλίσουν τα Μ109 Α7. Σε σχέση με τα υπάρχοντα το νέο οβιδοβόλο θα μπορεί να βάλλει την προωθούμενη από πυραυλοκινητήρα οβίδα ΧΜ1113 και θα διαθέτει μακρύτερη κάννη 58 διαμετρημάτων.

Ως αποτέλεσμα θα μπορεί να βάλλει σε αποστάσεις έως 70 χλμ.

Ο αμερικανικός στρατός ελπίζει πάντως με ακόμα πιο βελτιωμένα πυρομαχικά το νέο οβιδοβόλο θα μπορεί να επιτυγχάνει βεληνεκές 100 χλμ. Αυτό θα επιτυγχάνεται με το βλήμα ΧΜ1113 με υπέρ-γέμισμα ΧΜ654. Το οβιδοβόλο θα διαθέτει επίσης αυτόματο σύστημα γέμισης και νέο σύστημα ελέγχου πυρός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.