Αυτό είναι το ελληνικό Hummer που φυλάει τα σύνορα στον Έβρο (βίντεο)

Αυτό είναι το ελληνικό Hummer που φυλάει τα σύνορα στον Έβρο (βίντεο)

Το HMMWV Μ1025Α2GR (όπως είναι η επίσημη ονομασία του) του 4ου Σώματος Στρατού, είναι Ελληνικής κατασκευής και μάλιστα η έκδοση Μ1025Α2 έχει χαρακτηριστεί, από sites της Αμερικής, ως μία από τις πιο λειτουργικές και αποτελεσματικές διασκευές για στρατιωτική χρήση.

Οι δύο εκδόσεις του Hummer βασίζονται σε αμερικάνικο σχεδιασμό, με κάποιες αλλαγές από από την ΕΛ.Β.Ο η οποία έκανε την συναρμολόγηση. Την θωράκιση είχε αναλάβει Plasan Sasa Ltd, η οποία φτιάχνει ένα ρωσικό αντιαρματικό πύραυλο. Το αποτέλεσμα αυτής της περίεργης συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι ένα εξειδικευμένο Hummer με φουτουριστική εμφάνιση.

Με τρεις ηλεκτροκινητήρες το ηλεκτρικό Hummer των 1.000 ίππων!

Το Μ1025Α2GR έχει μια «ισορροπημένη προσέγγιση ανάμεσα στις στρατιωτικές ικανότητες και την κινητικότητα. Η θωράκιση του μπορεί να προστατεύσει τους στρατιώτες στο εσωτερικό του από πυρά τόσο ελαφρών, όσο και μεσαίας τάξης όπλων και εκρηκτικών μέσων. Επιπλέον η θωράκιση είναι ικανή να αντιμετωπίσει και ελαφρές αυτοσχέδιες νάρκες. Διαθέτει επίσης ένα ενισχυμένο κάλυμμα στην κλειστή… καρότσα η οποία έχει είτε πυροβόλο 0,50 με πυργίσκο (Μ1025Α2GR) ή εκτοξευτήρα για αντιαρματικό βλήμα «Kornet» (M1114GR). Η δεύτερη έκδοσή του είναι η πιο πολεμική αλλά εμείς λόγω των γεγονότων το… μάθαμε με την πρώτη εκδοχή του ως φορέας πολυβόλου 0,50’.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.