ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό είναι το πιο ακριβό άρμα μάχης στον πλανήτη! (βίντεο)

Αυτό είναι το πιο ακριβό άρμα μάχης στον πλανήτη! (βίντεο)

Σύμφωνα με τον οργανισμό Guinness World Records, το άρμα μάχης της Νοτίου Κορέας K2 Black Panther είναι αυτή την στιγμή και βάση των ανακοινώσιμων τιμών το πιο ακριβό στον κόσμο με τιμή στα 8,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η Rotem αποκάλυψε το άρμα μάχης κατά την Αεροδιαστημική και Αμυντική Έκθεση της Σεούλ (ADEX) τον Οκτώβριο του 2009 και αποτελί εξέλιξη σε όλα σε σχέση με το K1, και θεωρείται ως ένα από τα πιο εξελιγμένα άρματα μάχης στον κόσμο.

Ο σχεδιασμός του K2 ολοκληρώθηκε το 2008. Τον Μάρτιο του 2011, η Rotem υπέγραψε συμφωνία συν-παραγωγής με αναδόχους του K2 και ξόδεψε 12 εκατομμύρια δολάρια ($) για να επιλύσει τις οικονομικές δυσχέρειες που προέκυψαν απο τις καθυστερήσεις της μαζικής παραγωγής των αρμάτων.

Το Νοέμβριο του 2011 η Rotem υπέγραψε λειτουργική σύμβαση με τους αναδόχους συνολικής αξίας 2,6 εκατ. $ . Η μαζική παραγωγή του K2 καθυστέρησε περαιτέρω λόγω των τεχνικών ελαττωμάτων στους κινητήρες και το σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Τον Ιούλιο του 2008 , η Rotem υπέγραψε συμφωνία τεχνολογικής συνεργασίας με την Τουρκική Otokar για την προμήθεια τεχνολογικών πακέτων του k2 για την ανάπτυξη του Τουρκικού άρματος μάχης Altay. Η Rotem θα προμηθεύσει τον κύριο εξοπλισμό του Altay ο οποίος θα βασίζεται στην εξέλιξη του άρματος μάχης K2 Black Panther.

Η Υπηρεσία Αμυντικής Ανάπτυξης (ADD) ανέλαβε την αποστολή της εξέλιξης του νέου άρματος μάχης με την ενσωμάτωση τελευταίας γενιάς τεχνολογιών. Κατά την πορεία των 11 επόμενων ετών και δαπανώντας περίπου 230 εκατομμύρια $, τελικά ο σχεδιασμός οριστικοποιήθηκε ως έτοιμος προς παραγωγή. Περισσότερο από το 90% του σχεδιασμού του άρματος είναι εγχώριας προέλευσης. Το άρμα κατασκευάζεται από την Rotem, με την Samsung Techwin και την World Industries Ace να παράγουν και προμηθεύουν διάφορα εξαρτήματα και εξοπλισμό του άρματος.

Στο συγκεκριμένο άρμα μάχης βασίζεται και το υπό ανάπτυξη τουρκικό άρμα μάχης ALTAY.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.