ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

T-80 BVM: Τα ρωσικά άρματα Τ-80 φονικότερα από ποτέ (βίντεο)

T-80 BVM: Τα ρωσικά άρματα Τ-80 φονικότερα από ποτέ (βίντεο)

Η ΟυραλΒαγκονΖαβοντ (UZV) θυγατρική της Rostec, και το ρωσικό Υπ.Αμ. έχουν ήδη υπογράψει μια μακροχρόνια έκδοση για την ανακατασκευή και εκσυγχρονισμό δεκάδων T-80.

Η αναβάθμιση του T-80 στο πρότυπο T-80BVM θα ενισχύσει ουσιαστικά τις επιχειρησιακές ικανότητες του οχήματος. Αμυντικοί αναλυτές της Ρωσίας αναφέρουν οτι το όχημα παρέλαβε το σύστημα σκόπευσης πολλαπλών καναλιών Sosna-U με αποστασιόμετρο λειζερ, θερμική απεικόνιση και αυτόματη παρακολούθηση στόχου. Η κατανάλωση καυσίμου του άρματος πιστεύεται οτι έχει μειωθεί, ενω το χαμηλότερο εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας θα επεκταθεί ως το -50°C. Τέλος αλλαγές έχουν γίνει σε πολλά συστήματα λειτουργίας του α΄ρματος καθώς και πρόσθετη θωράκιση νέας γενιάς

Ο Σοβιετικός Στρατός έλαβε στην υπηρεσία του το T-80BV το 1985. Ειναι η τροποποιημένη έκδοση του T-80B που διαθέτει τη θωράκιση ERA Kontakt-1. Το T-80BV ζυγίζει 43,7 τόνους και ειναι οπλισμένο με ένα λειόκαννο πυροβόλο 2A46M-1 των 125mm με φορτίο πυρομαχικών των 38 βλημάτων. Το άρμα μπορεί να βάλλει τους αντιαρματικούς καθοδηγούμενους πυραύλους (ATGM) 9M112 Kobra (νατοϊκή ονομασία: AT-8 Songster) και 9M119M Refleks (AT-11 Sniper). Το όχημα ωθείται από έναν αεριοστρόβιλο κινητήρα GTD-1000TF των 1100 ίππων, που αναπτύσσει ταχύτητα 70 χιλιομέτρων ανα ώρα και επιχειρησιακή αυτονομία 500 χλμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.