ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Συνεχίζεται η θωράκιση του Έβρου – Νέα υλικά για το προσωπικό και στα νησιά

Συνεχίζεται η θωράκιση του Έβρου – Νέα υλικά για το προσωπικό και στα νησιά

Οι χθεσινές ανακοινώσεις του ΓΕΕΘΑ περί επιστροφής των τουρκικών υβριδικών απειλών σε Έβρο και νησιά έχει σημάνει φαίνεται συναγερμό στο ΓΕΣ και την ηγεσία του όπου εκ΄τός της μελέτης διαφόρων σεναρίων πραγματοποιούνται και σειρά μικρών ενισχύσεων για τις ειδικές αποστολές που επέβαλε αυτό το νέο είδος “πολέμου” όπως είχαμε τους προηγούμενους μήνες στις Καστανιές.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει παραγγελία, μέσω κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 15 “διπλοκάμπινων” οχημάτων για καλύτερη επόπτευση των συνόρων.

Τα οχήματα θα τεθούν τις επόμενες εβδομάδες στην διάθεση του Δ᾽ Σώματος Στρατού, προσδίδοντας την ευελιξία που χρειάζονταν στις μετακινήσεις τα στελέχη που συμμετέχουν στην φύλαξη των συνόρων με τα μεικτά κλιμάκια της Αστυνομίας ή της FRONTEX.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η τοποθέτηση πασσάλων για την δημιουργία νέων προγεφυρωμάτων, σε σημεία που έχουν σημανθεί, επίσης με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Επιπλέον, επειδή το μεγαλύτερο όπλο κατά της τουρκικής προκλητικότητας είναι τα ίδια τα στελέχη του Στρατού, έχουν ήδη γίνει παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων ατομικού εξοπλισμού, που θα διοχετευθεί σε όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Νέα κράνη, διόπτρες, κυάλια και θερμικά, είναι μόνο μερικά απ᾽ όσα περιλαμβάνει το πακέτο που θα λάβουν σύντομα όσοι είναι στην πρώτη γραμμή. Μάλιστα, οι παραγγελίες του νέου ατομικού εξοπλισμού έχουν προβλεφθεί όχι μόνο για όσους βρίσκονται στον Έβρο αλλά και για εκείνους στα νησιά του Αιγαίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως, οι ενέργειες ενίσχυσης δεν σταματούν εκεί. Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και για ακόμη ένα μεγάλο πρόγραμμα που κυνηγάει η ηγεσία του ΓΕΣ, που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την αποτρεπτική ισχύ κι επόπτευση στα σύνορα.​

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.