ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Νέο πυρομαχικό με εμβέλεια 95 χλμ. για Α/Κ πυροβόλα ετοιμάζει η Raytheon

Νέο πυρομαχικό με εμβέλεια 95 χλμ. για Α/Κ πυροβόλα ετοιμάζει η Raytheon

Στις 11 Μαΐου η αμερικανική Raytheon ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με τον Αμερικανικό Στρατό, ύψους 7,9 εκατ.$ για την έναρξη σχεδίασης του νέου πυρομαχικού πυροβολικού XM-1155, το οποίο προορίζεται για χρήση από το υπό ανάπτυξη πυροβόλο M-1299 ERCA (Extended Range Cannon Artillery), αλλά και από τα εν υπηρεσία M-109A7. Το πρόγραμμα XM-1155 αναπτύσσει η Raytheon, σε συνεργασία με τον ολλανδικό οργανισμό εφαρμοσμένης επιστημονική έρευνας (TNO).

Τα νέα βλήματα θα ενσωματώνουν κινητήρα ramjet και θα επιτυγχάνουν μέγιστο βεληνεκές της τάξεως των 95 χιλιομέτρων περίπου, από το M-1299, το οποίο θα ενσωματώνει μακρύτερη κάννη, σε σχέση με το M-109A7.

Πρακτικά πρόκειται δηλαδή για ένα τακτικό βαλλιστικό… πύραυλο.

Προφανώς το μέγιστο βεληνεκές, από το M-109A7 θα είναι μικρότερο των 95 χιλιομέτρων, αλλά σίγουρα πολύ μεγαλύτερο από τα 40 χιλιόμετρα που είναι με τα σημερινά βλήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το XM-1155 θα μπορεί να προσβάλει σταθερούς και κινούμενους χερσαίους και θαλάσσιους στόχους, χάρη στη χρήση συστήματος καθοδήγησης GPS/INS, για την προσέγγιση στην περιοχή ενδιαφέροντος, ενώ στην τερματική φάση θα χρησιμοποιεί συνδυασμό ραντάρ χιλιομετρικού κύματος και υπέρυθρου συστήματος καθοδήγησης προκειμένου να προσβάλει στο στόχο με ακρίβεια, ημέρα και νύχτα και κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Στην ουσία το XM-1155 αποτελεί εξέλιξη του XM-1113, το οποίο επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 65 χιλιόμετρα περίπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.