ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επανέρχονται οι Πεζοναύτες στις Ειδικές Δυνάμεις!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επανέρχονται οι Πεζοναύτες στις Ειδικές Δυνάμεις!

Υπεγράφη από τον απερχόμενο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγο Δημήτριο Βούλγαρη η εισήγηση για την εκ νέου απόδοση της εδρεύουσας στον Βόλο 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (32η ΤΑΞ ΠΝ) στις Ειδικές Δυνάμεις.

Υπεγράφη από τον απερχόμενο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγο Δημήτριο Βούλγαρη η εισήγηση για την εκ νέου απόδοση της εδρεύουσας στον Βόλο 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (32η ΤΑΞ ΠΝ) στις Ειδικές Δυνάμεις.

Σύμφωνα με πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) το ζήτημα πρόκειται να εισαχθεί στο άμεσο μέλλον προς συζήτηση στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (ΑΣΣ), υπό την προεδρία του νέου Α/ΓΕΣ αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκου, για την οριστική διευθέτηση του.

Η ανωτέρω απόφαση είναι εξαιρετικά σημαντική για τους στρατεύσιμους  που υπηρετούν στην Ταξιαρχία, και οι οποίοι πρόκειται να απολαύσουν εκ νέου το όφελος των επιπλέον μορίων που θα λαμβάνουν για να τα χρησιμοποιήσουν στην πρόσληψη τους σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Σε αυτό το επίπεδο η εν λόγω απόφαση αποτελεί σημαντικό μέτρο μέριμνας προσωπικού καθώς «πριμοδοτεί» το στρατεύσιμο προσωπικό της ταξιαρχίας στην προσπάθεια (όσων απο αυτούς το επιθυμούν) να αποκατασταθεί επαγγελματικά στο δημόσιο. 

Υπενθυμίζεται ότι το 2006, το ΓΕΣ είχε αποφασίσει τη μετάπτωση της ταξιαρχίας από σχηματισμό Ειδικών Δυνάμεων σε σχηματισμό Πεζικού. Στο πλαίσιο αυτό από τις αρχές του 2007 και για όλη τη διάρκεια του έτους (4 Εκπαιδευτικές Σειρές Στρατευσίμων Οπλιτών-ΕΣΣΟ) άρχισαν να τοποθετούνται στην Ταξιαρχία στρατεύσιμοι του Πεζικού, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προέρχονται από την περιοχή της Θεσσαλίας.

Το 2008 η διαδικασία «μετάβασης» της 32ης ΤΑΞ ΠΝ στο Πεζικό από τις Ειδικές Δυνάμεις, προχώρησε στο επόμενο στάδιο όταν για πρώτη φορά τοποθετήθηκαν στις μονάδες της μόνιμοι λοχίες του Όπλου του Πεζικού. Σε επόμενες φάσεις άρχισαν να τοποθετούνται επιπλέον στελέχη του Πεζικού ώστε σε βάθος τριετίας να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Είναι αυτονόητο ότι με την οριστικοποίηση της ανωτέρω απόφασης η περιγραφείσα διαδικασία πρόκειται να αναστραφεί.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείτε να σχολιάσετε την παραπάνω είδηση και να ανταλλάξετε απόψεις με άλλους αναγνώστες του www.defencenet.gr στο foroum και συγκεκριμένα ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.