Έρχεται ο αντικαταστάτης του G-3 στον ΕΣ

Έρχεται ο αντικαταστάτης του G-3 στον ΕΣ

To Μ1 αρχικά στη συνέχεια το FN και μετά ήλθε το G3(και τα Μ-16 για τους καταδρομείς). Το τυφέκιο του ΕΣ που όλοι γνωρίζου ίσως φτάνει στο στάδιο της αντικατάστασής του και η παρέλαση του 2021 στον εορτασμό των 200 χρόνων μπορεί γίνει με το νέο όπλο που έχει “βαφτιστεί” ως το «Εθνικό τυφέκιο».

Στο υπουργείο εθνικής άμυνας η επιλογή βρίσκεται στο τελικό στάδιο και σύντομα όπως δείχνουν τα πράγματα, θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του G3.

Για το ποιο ακριβώς θα είναι το όπλο αυτό, η ηγεσία του υπουργείου και του στρατεύματος βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης όλων των προτάσεων. Η στόχευση πάντως είναι το τυφέκιο να παράγεται με διακρατική συμφωνία εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, με στόχο να δώσει δουλειά στην εγχώρια βιομηχανία και για την επίτευξη εξαγωγών

Να και προκρίνεται όπλο 5,56mm διαμετρήματος δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπεται εντελώς το 7.62mm. Αναφορικά με το G3 ωστόσο καθώς υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός αχρησιμοποίητων. Υπάρχει σκέψη για αναβάθμιση μίας μεγάλης παρτίδας όπως έχει ήδη κάνει την εμφανισή του σε διάφορες μονάδες του Έβρου και της ΑΣΔΕΝ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.