Τουρκικά ΜΜΕ: «Τα ελληνικά Leopard 2HEL είναι δύσκολο να τα σταματήσουμε στην Αν.Θράκη»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Τα ελληνικά  Leopard 2HEL είναι δύσκολο να τα σταματήσουμε στην Αν.Θράκη»

Σύμφωνα με το τουρκικό savunmasanayist.com η ραχοκοκαλιά της ελληνικής δύναμης τεθωρακισμένων αποτελείται από 170 Leopard 2A6 HEL, τα οποία παραγγέλθηκαν το 2003 και κατασκευάστηκαν με άδεια στην Ελλάδα μεταξύ 2006 και 2009.

Επιπλέον, οι Τούρκοι αναφέρονται στα 183 Leopard 2A4, τα 501 Leopard 1A5, τα 312 M60A3, τα 357 M60A1 και τα 400 M48A5 MOLF που επίσης εξυπηρετούν τις ελληνικές δυνάμεις εδάφους.

Οι Τούρκοι ειδικοί ενώ διαπιστώνουν ότι σε επίπεδο τεθωρακισμένων, σε γενικές γραμμές, Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο, την διαφορά κάνουν όπως υποστηρίζουν, τα Leopard 2A6 HELL.

Σύμφωνα με τους Τούρκους τα ελληνικά Leopard 2A6 HEL είναι ανώτερα από τα γερμανικά 2A6s λόγω της υψηλής παθητικής τους θωράκισης και του μακρύκανου πυροβόλου αλλά και αναφέρουν το σενάριο παραχώρησης αρμάτων του τύπου σε άλλες χώρες με αντάλλαγμα την αναβάθμιση.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως αν ξεφύγει από τις τουρκικές γραμμές το Leopard 2A6 HELL δεν θα μπορεί να σταματηθεί στην Ανατολική Θράκη.

Πάντως πέραν των Leo-2 το τουρκικό μέσο δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία για τα υπόλοιπα άρματα που έχει ο ΕΣ και θεωρούν ότι είναι πολύ παλιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.