ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στρατός: Υποχρεωτικά rapid tests σε όσους επιστρέφουν στις μονάδες μετά τις άδειες

Στρατός: Υποχρεωτικά rapid tests σε όσους επιστρέφουν στις μονάδες μετά τις άδειες

Όσα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πάρουν άδεια κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και μετακινηθούν εκτός νομού θα κληθούν να υποβληθούν με την επάνοδό τους στην υπηρεσία σε rapid tests για την ανίχνευση πιθανής μόλυνσης από τον κορωνοιό.

Την απόφαση αυτή έλαβε πρόσφατα η διεύθυνση υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) σε μια προσπάθεια να ληφθούν κανονικά οι άδειες αλλά με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια, περιορίζοντας τα πιθανά κρούσματα κορωνοϊού εντός του στρατεύματος, σε μια κρίσιμη περίοδο για την εξέλιξη της πανδημίας.

Επιστροφή μετά την έκδοση του αποτελέσματος του τεστ

Η διενέργεια του τεστ θα είναι υποχρεωτική για το προσωπικό που θα έχει μετακινηθεί εκτός νομού και δεν θα επιτρέπεται η προσέλευση στον χώρο εργασίας πριν από την έκδοση του αποτελέσματος. Τα rapid tests θα διενεργηθούν, όπως ορίζεται από την εν λόγω απόφαση, στις 29/12/ 2020 και στις 11/1/2021 για να καλύψουν και τις δυο περιόδους που αποφασίστηκε να δοθούν οι εορταστικές άδειες.

Σε ότι αφορά το προσωπικό που θα παραμείνει εντός νομού, όπως διευκρινίζεται, δε χρειάζεται να υποβληθεί σε τεστ εκτός και αν παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα (όπως βήχα, πυρετό, δύσπνοια, ανοσμία/αγευσία, κεφαλαλγία κτλ) ή έχει έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα SARS-CoV-2 τις τελευταίες μέρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων.

Υποχρεωτικό rapid τεστ για όλους τους σπουδαστές Σχολών των Ε.Δ.

Στην απόφαση επιπλέον διευκρινίζεται ότι σε υποχρεωτικό τεστ θα υποβληθεί το σύνολο των σπουδαστών στις Διακλαδικές, Κλαδικές και Παραγωγικές Σχολές με την επάνοδό τους στη Σχολή, στις 11/1/2021, ανεξάρτητα αν έχουν μετακινηθεί ή όχι εκτός νομού. PCR τεστ τελευταίων 72 ωρών ζητείται για τους αλλοδαπούς σπουδαστές που θα επιστρέψουν από τις χώρες καταγωγής τους, ενώ θα υποβληθούν και σε rapid tests πριν από την είσοδό τους στη Σχολή.

Παράλληλα, συνίσταται η σταδιακή προσέλευση του προσωπικού που θα υποβληθεί σε τεστ στα στρατόπεδα και στις λοιπές υπηρεσίες σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ενώ δίνονται εξειδικευμένες οδηγίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, όπως σημειώνεται, λόγω της μεγάλης έξαρσης της πανδημίας, της ταχύτατης μετάδοσης του ιού και της πιθανών σοβαρών επιπτώσεων στην υγεία των νοσούντων, εφιστάται η προσοχή για την πιστή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ατομικής προστασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.