ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Udar: Το νέο μη επανδρωμένο άρμα μάχης της Ρωσίας (βίντεο)

Udar: Το νέο μη επανδρωμένο άρμα μάχης της Ρωσίας (βίντεο)

Το νέο μη επανδρωμένο άρμα μάχης της Udar το οποίο επιχειρεί αυτόνομα στο πεδίο μάχης, αποκάλυψε η Ρωσία.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το νέο αυτό «ρομποτικό» τανκ βασίζεται σε μια τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας του τεθωρακισμένου άρματος μάχης BMP-3, διαθέτει τηλεχειριζόμενο πυργίσκο DUBM-30 Epoch και είναι οπλισμένο με αυτόματα πυροβόλα τύπου 2Α42 και ένα πολυβόλο 7,62 χιλιοστών τύπου PKMT, καθώς επίσης και αντιαρματικά βλήματα τύπου Kornet-M ATGM.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωσικής κρατικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Rostec, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι κατά τη διάρκεια κατασκευής του εξετάσθηκε η πιθανότητα το Udar να κινείται αυτόνομα κι έτσι ενσωματώθηκε ένα σύστημα κινήσεων που θα βασίζεται σε αισθητήρες και συσκευές μέτρησης.

Επίσης, δοκιμάστηκε και η διαλειτουργικότητα με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) τα οποία επιχειρούν μαζί με το Udar στο πεδίο μάχης και θα του παρέχουν πληροφορίες εκτελώντας αποστολές αναγνώρισης του επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

Τέλος το ρομποτικό τανκ θα μπορεί να επιχειρεί μαζί και με άλλα μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους τα οποία θα πραγματοποιούν μια σειρά αποστολών όπως αναγνώριση στόχων, εκκαθάριση ναρκοπεδίων, μεταφορά φορτίων, ανατίναξη στόχων αλλά και εκκένωση τραυματισμένου προσωπικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.