ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μεγάλη ρωσική νίκη στο Ντονμπάς: Κατέλαβαν την ουκρανική «Μεγάλη Μυρμηγκοφωλιά» έξω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

Το ουκρανικό προπύργιο με το οποίο είχαν θέσει υπό καθεστώς ομηρίας το Ντονέτσκ για 8 χρόνια

Μεγάλη ρωσική νίκη στο Ντονμπάς: Κατέλαβαν την ουκρανική «Μεγάλη Μυρμηγκοφωλιά» έξω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

Μία πολύ σημαντική επιτυχία είχαν οι ρωσικές δυνάμεις στο Ντονμπάς η οποία λόγω των αμερικανικών εκλογών πέρασε απαρατήρητη καθώς κατάφεραν να καταλάβουν τις πανίσχυρες ουκρανικές οχυρώσεις στην λεγόμενη «Μεγάλη Μυρμηγκοφωλιά» έξω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.

Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη νίκη στρατηγικής σημασίας για τους Ρώσους καθώς το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ ήταν υπό καθεστώς ιδιότυπης πολιορκίας και αποκλεισμένο επί της ουσίας από το 2014.

Στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή η πόλη του Ντονέτσκ μπορεί να «αναπνεύσει» κανονικά καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις απωθήθηκαν αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

Η «Μεγάλη Μυρμηγκοφωλιά» πήρε αυτή την ονομασία καθώς επρόκειτο για ένα πολυδαίδαλο και πολυεπίπεδο οχυρωματικό έργο το οποίο δημιούργησαν οι Ουκρανοί υπό τις οδηγίες των Αμερικανών μαζί με τις πόλεις «mega-φρούρια» της Ποπάσνα, του Σιβέρσκ, του Σεβεροντονέτσκ, του Μπάκχμουτ και της Σλαβιάνσκ με το σκεπτικό ότι οι Ρώσοι για να τις καταλάβουν θα έπρεπε να καταναλώσουν πολλές μάχιμες μονάδες και εφεδρείες καθώς οι Ουκρανοί δεν θα μπορούσαν να αντέξουν σε μία κατα μέτωπο αντιπαράθεση με τις ρωσικές δυνάμεις.

Με αυτή την γιγάντια οχύρωση εμπόδιζαν και τις δυνάμεις των ρωσόφωνων να προελάσουν πέραν της πόλης του Ντονέτσκ.

Ήθελαν λοιπόν να προκαλέσουν μεγάλη φθορά και εν συνεχεία να ενισχύσουν το Κίεβο με άπειρο οπλισμό όπως και με χιλιάδες υποτιθέμενους πρώην στρατιωτικούς (στην πραγματικότητα πρόκειται για νυν) από ΗΠΑ, Βρετανία και αλλού και να εκδιώξουν τις δυνάμεις των Ρώσων που θα ήταν καταπονημένες.

Οι Ρώσοι όμως χρησιμοποίησαν μόνο 160.000 άνδρες και έτσι δεν ανάλωσαν τις δυνάμεις τους όπως ήλπιζαν στην Δύση ενώ αντίθετα οι δυτικές χώρες έχουν υποστεί πολύ μεγαλύτερη φθορά σε οικονομικούς και στρατιωτικούς όρους.

Η «Μεγάλη Μυρμηγκοφωλιά» μπορούσε να κρατήσει κοντά τις ουκρανικές δυνάμεις στο Ντονέτσκ και για να βρίσκεται η πόλη υπό το στόχαστρο του ουκρανικού πυροβολικού αλλά και για να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν κάποια ευκαιρία για απευθείας έφοδο προς κατάληψη της.

Η ρωσική επιτυχία είναι προφανής και σύντομα θα αποδώσει κι άλλες νίκες για τους Ρώσους.

Με την Χερσώνα όλοι ξέχασαν το Ντονμπάς στο οποίο οι Ρώσοι πραγματοποίησαν πολλές αθόρυβες κινήσεις.

Άλλωστε κατά πολλούς οι Ρώσοι στην Χερσώνα πραγματοποίησαν μία στρατηγική κίνηση.

Άφησαν το Κίεβο να πιστεύει ότι βρίσκονται σε αδυναμία ώστε να μεταφέρει δυνάμεις του από το Ντονμπάς στην Χερσώνα.

Εν συνεχεία οι Ρώσοι άρχισαν να κινούνται στο Ντονμπάς, ενώ στην Χερσώνα κατάφεραν να παγιδεύσουν τους Ουκρανούς σε ένα μακρόχρονο σταθερό μέτωπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.