Σχεδόν έτοιμο το τρίτο αεροπλανοφόρο της Κίνας – Δείτε δορυφορικές φωτογραφίες

Σχεδόν έτοιμο το τρίτο αεροπλανοφόρο της Κίνας – Δείτε δορυφορικές φωτογραφίες

Η Κίνα βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής στο τρίτο αεροπλανοφόρο της, σύμφωνα με όσα φαίνονται σε δορυφορικές φωτογραφίες που αναλύθηκαν από το κέντρο στρατηγικών και διεθνών σπουδών (CSIS).

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες από συμβατικό δορυφόρο που καταγράφηκαν στις 23 Οκτώβρη, τα δύο μεγάλα ανοίγματα στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου που κατασκευάζεται στα ναυπηγεία Jiangnan της Σανγκάης σφραγίστηκαν μεταξύ της 18ης Οκτώβρη και της ημερομηνίας λήψης των δορυφορικών εικόνων.

Αυτό υποδεικνύει ότι πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση των κύριων εσωτερικών εξαρτημάτων του κινεζικού αεροπλανοφόρου, όπως οι κινητήρες και οι ενεργειακοί σταθμοί.

Οι αναλυτές επίσης σημείωσαν ότι η κατασκευή των άλλων μεγάλων στοιχείων του αεροπλανοφόρου, συμπεριλαμβανομένου και του καταπέλτη απογείωσης των αεροσκαφών, πλησιάζει προς τη ολοκλήρωσή της.

Η προσθήκη ενός καταπέλτη απογείωσης θα επιτρέπει στο αεροπλανοφόρο της Κίνας να εκτοξεύει αεροσκάφη με μεγαλύτερα φορτία και περισσότερα καύσιμα, σε σύγκριση με εκείνα από τα δύο πρώτα αεροπλανοφόρα, το Liaoning και το Shadong.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021 σημειώθηκε σταθερή πρόοδος στην κατασκευή του νέο σκάφους.

«Βάσει στις διαθέσιμες πληροφορίες και την πρόοδο που έχει παρατηρηθεί στα ναυπηγεία Jiangnan, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το αεροπλανοφόρο θα καθελκυστεί μέσα στους επόμενους 3 με 6 μήνες» αναφέρει η σχετική έκθεση του CSIS.

Ωστόσο, η έκθεση επισημαίνει ότι οι «τεχνολογικές προκλήσεις της κατασκευής ενός σύγχρονου αεροπλανοφόρου θα μπορούσαν να επεκτείνουν το χρονοδιάγραμμα κατασκευής» και υπολογίζει ότι το αεροπλανοφόρο θα χρειαστεί αρκετά χρόνια ακόμα προτού φτάσει την αρχική επιχειρησιακή του ικανότητα.

Το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής είχε προηγουμένως υπολογίσει ότι το τρίτο κινεζικό αεροπλανοφόρο πρόκειται να μπει σε στρατιωτική υπηρεσία στο κινεζικό Ναυτικό το 2023, αλλά η τελευταία σχετική έκθεση μεταθέτει τον χρόνο επιχειρησιακής ετοιμότητας στο 2024.

Δείτε τη φωτογραφία:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.