Απάντηση των Ελληνικών Ναυπηγείων για το “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ”

Απάντηση των Ελληνικών Ναυπηγείων για το “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ”

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρία Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (ΕΝΑΕ) σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε με την παράδοση του υποβρυχίου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ». Ακολούθως, παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση:

Δελτίο Τύπου

Παράδοση του Υποβρυχίου «Παπανικολής»

Σκαραμαγκάς, 15 Νοεμβρίου 2006

Σήμερα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2006 η HDW και η Α.Ε. Ελληνικά Ναυπηγεία παρουσίασαν το πρωτότυπο υποβρύχιο τύπου 214 «Παπανικολής», στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) το οποίο κατασκευάστηκε από το ναυπηγείο της HDW στο Κίελο της Γερμανίας.

Το υποβρύχιο «Παπανικολής», ύστερα από επιτυχείς δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από κοινού με τη HDW και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, και διήρκησαν ενάμισυ έτος, έχει αποδείξει ότι διαθέτει εξαιρετικές επιχειρησιακές δυνατότητες και υψηλό επίπεδο ασφάλειας, τόσο για το πλήρωμα όσο και για το ίδιο το σκάφος. Υπεβλήθησαν ορισμένες παρατηρήσεις σχετιζόμενες με την κατασκευή ενός πρωτοτύπου σκάφους και αποκατεστάθησαν όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο, ώστε να πληρούνται όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις. Το υποβρύχιο είναι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Η HDW και η Α.Ε. Ελληνικά Ναυπηγεία προτίθενται να συνεργαστούν περαιτέρω με τη ΓΔΑΕΕ στα εναπομείναντα ζητήματα, προκειμένου να επιτευχθεί μία φιλική επίλυση στο θέμα του υποβρυχίου «Παπανικολής», πράγμα που τυγχάνει της απόλυτης υποστήριξης της μητρικής τους εταιρεία ThyssenKrupp Marine Systems AG.

Το υποβρύχιο «Παπανικολής» είναι το πρωτότυπο σκάφος τύπου 214 και αποτελεί το πιο προηγμένο συμβατικό υποβρύχιο παγκοσμίως. Τα αδελφά σκάφη, αριθμοί 2 έως 4, κατασκευάζονται επιτυχώς από Έλληνες εργαζόμενους στα Ελληνικά Ναυπηγεία, θέτοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τις βάσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας. Η επένδυση που έχει πραγματοποιήσει η ThyssenKrupp Marine Systems AG στην Α.Ε. Ελληνικά Ναυπηγεία έχει ήδη αρχίσει να αποφέρει αποτελέσματα σε παγκόσμιο επίπεδο και διεθνείς πελάτες επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον για προϊόντα τα οποία κατασκευάζονται και αναπτύσσονται από τα Ελληνικά Ναυπηγεία.

Ως ένας ισχυρός πανευρωπαϊκός όμιλος, η ThyssenKrupp Marine Systems AG δεσμεύεται για την περαιτέρω ανάπτυξη των Ελληνικών Ναυπηγείων η οποία έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά. Είμεθα πεπεισμένοι ότι τα Ελληνικά Ναυπηγεία θα συνεχίσουν να αποτελούν έναν αξιόπιστο συνεργάτη και στο μέλλον, τόσο για το Ελληνικό Ναυτικό όσο και για διεθνείς πελάτες.

Η ThyssenKrupp Marine Systems -μία εταιρεία της ThyssenKrupp Technologies- είναι ο νέος ναυπηγικός όμιλος που προέκυψε από τη συνένωση της ThyssenKrupp Werften και της HDW. Ο νέος όμιλος απαρτίζεται από συνολικά επτά ναυπηγεία στην Ευρώπη: Howaldtswerke-Deutsche Werft, στο Κίελο, Nobiskrug, στο Ρέντσμπουργκ, Nordseewerke, στο Έμντεν, Blohm + Voss, στο Αμβούργο, Blohm + Voss Repair, στο Αμβούργο, Kockums, στη Σουηδία και Ελληνικά Ναυπηγεία, στην Ελλάδα.

Η τεχνογνωσία και η επάρκεια της ThyssenKrupp Marine Systems συνοψίζεται σε τρεις οργανωτικές μονάδες. Η Διεύθυνση Πλοίων Επιφανείας ασχολείται με πολεμικά πλοία, θαλαμηγούς και εμπορικά πλοία. Η Διεύθυνση Υποβρυχίων έχει υπό τον έλεγχο της όλες τις σχετιζόμενες με υποβρύχια δραστηριότητες της ThyssenKrupp Marine Systems. Όλες οι υπηρεσίες επισκευών εμπορικών πλοίων διευθύνονται και συντονίζονται από τον Τομέα Ναυτιλιακών Υπηρεσιών, που βρίσκεται στο Αμβούργο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.