ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επιτυχής ολοκλήρωση του διεθνούς συνεδρίου “Θαλάσσια Κυριαρχία 2006”

Επιτυχής ολοκλήρωση του διεθνούς συνεδρίου “Θαλάσσια Κυριαρχία 2006”

Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Ζάππειο το πρώτο διεθνές Συνέδριο «Θαλάσσια Κυριαρχία 2006», στο οποίο έλαβαν μέρος το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.) και οι επτά μεγαλύτεροι οίκοι ναυπηγικής και ηλεκτρονικών συστημάτων θαλάσσης. 

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με την ομιλία του εκπροσώπου του ΓΕΝ, πλοίαρχου Κ. Μαζαράκη-Αινιάν, ο οποίος περιέγραψε την εμπειρία του Π.Ν. σε αποστολές ανοικτής θαλάσσης, εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων, όπως είναι οι ειρηνευτικές αποστολές, οι αποστολές επιτήρησης στο πλαίσιο των συμμαχικών υποχρεώσεων ή εφαρμογής των αποφάσεων του ΟΗΕ κλπ. Σημειώνεται ότι βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν μέχρι σήμερα, το Π.Ν., προσανατολίζεται στην απόκτηση κύριων μονάδων επιφανείας, όπως οι φρεγάτες, εκτοπίσματος, άνω των 5.000 τ., ικανές να διεξάγουν αποτελεσματικά, αποστολές “deep blue water”.

Ιδιαίτερα εμπεριστατωμένες και επί της ουσίας, ήταν και οι ομιλίες των λοιπών ομιλητών, του Γ. Μυλονογιάννη, (νομικός), ο οποίος άσκησε οξεία κριτική στο νέο νομικό πλαίσιο περί αμυντικών προμηθειών, Π. Αλούρδα, (απόστρατος Π.Ν.), εκπροσώπου των Ναυπηγείων Ελευσίνας, του Ισπανού ακολούθου Άμυνας, πλοιάρχου M. Gorostiza και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή του τομέα ναυπηγήσεων της κρατικής ρωσικής εταιρείας εξαγωγών αμυντικού υλικού, Rosoboronexport.

Το τρίτο πάνελ του Συνεδρίου, «Συστήματα και Όπλα» είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή, αφού συμμετείχαν πέντε μεγάλοι ελληνικοί και ξένοι οίκοι ηλεκτρονικών συστημάτων (Lockheed Martin – C. Robert Thomson, τεχνικός διευθυντής, ΒΑΕ Systems, David Holmes, διευθυντής πωλήσεων, Αlenia, Ιtalo Rossini-επικεφαλής του Τομέα Μεσογείου, Oerlikon Contraves – Thomas Eichenberger, διευθυντής ναυτικών προγραμμάτων, ο οποίος παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το αντιαεροπορικό/αντιπυραυλικό σύστημα “Millennium”). Από ελληνικής πλευράς, ο επικεφαλής της ΙΝΤΡΑΚΟΜ Defence Systems, Γιώργος Τρουλινός, παρουσίασε σε μία ομιλία που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων των εκπροσώπων των ξένων οίκων, το νέο σύστημα επικοινωνιών που εφαρμόζεται σε θαλάσσιες πλατφόρμες και έχει ήδη εγκατασταθεί στην υπό εκσυγχρονισμό ΤΠΚ, «Λάσκος», του Π.Ν..

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Συνέδριο, διοργανώθηκε από τον όμιλο εκδόσεων “DefenceNet Media”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.