ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Υποχρεωτική 4μηνη θητεία μακράν του κέντρου» για τους υπηρετούντες στο ΠΝ

«Υποχρεωτική 4μηνη θητεία μακράν του κέντρου» για τους υπηρετούντες στο ΠΝ

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά από απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη, επαναφέρει την «υποχρεωτική 4μηνη θητεία μακράν του κέντρου» για τους υπηρετούντες στο Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το μέτρο λήφθηκε σε μια προσπάθεια αφενός να αποφευχθούν περαιτέρω διοικητικές δυσλειτουργίες και αφετέρου να επικρατεί μεταξύ των στρατευμένων θητείας το αίσθημα δικαιοσύνης και ίσης αντιμετώπισής τους. Το νέο μέτρο πρακτικά σημαίνει ότι πλέον οι νεοσύλλεκτοι ναύτες θα τοποθετούνται σε Ναύσταθμους, βοηθητικά πλοία και σε μονάδες – υπηρεσίες, εκτός των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα η πλειονότητα των ναυτών του ΠΝ, υπηρετεί σε μονάδες με έδρα την Αττική ή στα μεγάλα αστικά κέντρα (Θεσσαλονίκη, Πάτρα), ενώ για τη στελέχωση υπηρεσιών στα νησιά και τις απομακρυσμένες των πιο πάνω αστικών κέντρων περιοχές, απαιτείται να υπηρετήσει περιορισμένος αριθμός στρατευμένων θητείας, οι οποίοι θα πρέπει να επιλεγούν, με κριτήρια την εντοπιότητα ή και τις επιθυμίες των. Η μη υπηρέτηση των στρατευμένων θητείας σε πολεμικά πλοία, λόγω της αξιοποίησης του θεσμού των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) και η τοποθέτηση του 85% των στρατευμένων θητείας του ΠΝ, σε ναυτικές υπηρεσίες των μεγάλων αστικών κέντρων, καθιστούν το Όπλο ως τον «ελκυστικό» Κλάδο των προτιμήσεών τους, με αποτέλεσμα να υφίσταται «ισχυρή» η επιθυμία όλων, να υπηρετήσουν στα προαναφερθέντα αστικά κέντρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.