Παράδοση της φρεγάτας “ΑΔΡΙΑΣ” F459 στο Πολεμικό Ναυτικό

Παράδοση της φρεγάτας “ΑΔΡΙΑΣ” F459 στο Πολεμικό Ναυτικό

Την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2007 η φρεγάτα τύπου “S” «ΑΔΡΙΑΣ» παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια τελετής που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε. στο Σκαραμαγκά. Την τελετή παρακολούθησε ο Υποναύαρχος Ι. Καραϊσκος Π.Ν., Υπαρχηγός Στόλου.

Η Φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» είναι η δεύτερη από έξι φρεγάτες τύπου “S” που εκσυγχρονίζονται για το Πολεμικό Ναυτικό. Η «ΑΔΡΙΑΣ» υποβλήθηκε σε εκτεταμένες και απαιτητικές δοκιμές εν πλω, όλα της τα συστήματα δοκιμάσθηκαν επιτυχώς και τώρα η φρεγάτα είναι έτοιμη να ενταχθεί πάλι στις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού. Η σύμβαση για τις Φρεγάτες τύπου “S” κατακυρώθηκε στα Ελληνικά Ναυπηγεία το 2003 από το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και η προβλεπόμενη λήξη του προγράμματος είναι για τον Οκτώβριο 2009. Η πρώτη φρεγάτα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το Σεπτέμβριο του 2006. Οι εργασίες εκσυγχρονισμού βασικά προέβλεπαν την ανανέωση των συστημάτων οπλικών αισθητήρων, τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων επικοινωνίας και πλοήγησης καθώς και την αντικατάσταση του συστήματος πρόωσης, παρακολούθησης και ελέγχου (IPMS) και ορισμένες άλλες εργασίες πλατφόρμας. Αυτές οι εξελίξεις καθιστούν τα σκάφη ιδιαίτερα αποτελεσματικά προκειμένου να ανταποκριθούν στις συγκεκριμένες επιχειρησιακές ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού και αποτελούν ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία εκσυγχρονισμού που πραγματοποιεί το Πολεμικό Ναυτικό. Άλλες δύο (2) φρεγάτες εκσυγχρονίζονται αυτή την περίοδο στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε, η Φρεγάτα «ΝΑΥΑΡΙΝΟ» και η Φρεγάτα  «ΛΗΜΝΟΣ». Η παράδοση της Φρεγάτας «ΝΑΥΑΡΙΝΟ» στο Πολεμικό Ναυτικό προγραμματίζεται για τον Ιούλιο 2007. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο Reinhard Kuhlmann, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε. Ελληνικά Ναυπηγεία, ανέφερε τα ακόλουθα: “Αυτή η φρεγάτα, αποτελεί ένα δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στα Ελληνικά Ναυπηγεία, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία που μας παρέχει η ThyssenKrupp Marine Systems. Τα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. μετατρέπονται σε ένα τεχνολογικά προηγμένο ναυπηγείο και εμείς θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις προς αυτή την κατεύθυνση.”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

(από δελτίο τύπου των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε.)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.