Παραλαβή Ναρκοθηρευτικών τύπου Osprey από το ΠΝ

Παραλαβή Ναρκοθηρευτικών τύπου Osprey από το ΠΝ

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2007 πραγματοποιείται στο Τέξας των  ΗΠΑ η ύψωση σημαίας των δύο νέων Ναρκοθηρευτικών (Ν/ΘΗ) πλοίων (Mine Hunters Coastal- MHC) τύπου OSPREY (OSPREY CLASS) του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ).

Η παραλαβή έγινε παρουσία του Υπαρχηγού Στόλου Υποναυάρχου Ιωάννη Καραΐσκου ΠΝ. Για την παραλαβή των πλοίων στις αρχές Σεπτεμβρίου 2006 ενεργοποιήθηκε από το ΠΝ,  Ναυτικό Κλιμάκιο στο Ingleside του Τέξας. Το προσωπικό των πλοίων έχει ολοκληρώσει την  πλήρη εκπαίδευση του τόσο σε θεωρητικό, όσο και πρακτικό επίπεδο. Τα πλοία που παραλαμβάνονται από το Πολεμικό Ναυτικό είναι τα:

α)  Πρώην USS HERON (MHC 52) το οποίο μετονομάσθηκε σε ΝΘΗ ΚΑΛΥΨΩ με πλευρικό αριθμό Μ-64. Το πλοίο καθελκύστηκε τον Μάρτιο του 1992 και παραδόθηκε στο Αμερικάνικο Πολεμικό Ναυτικό τον Αύγουστο του 1994.

β)   Πρώην USS PELICAN (MHC 53) το οποίο μετονομάσθηκε σε ΝΘΗ EYNIKH με πλευρικό αριθμό Μ-61. Το πλοίο καθελκύστηκε τον Φεβρουάριο του 1993 και παραδόθηκε στο Αμερικάνικο Πολεμικό Ναυτικό τον Νοέμβριο  του 1995.

Τα  πλοία  έχουν  μήκος  57  μέτρα, εκτόπισμα  959  τόνων, διαθέτουν δύο μηχανές 1600 ίππων και  αναπτύσσουν ταχύτητα 12 κόμβων. Το πλήρωμά τους αποτελείται από 51 άτομα , εκ των οποίων οι 5 είναι αξιωματικοί. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει ναυπηγήσει 12 τέτοια πλοία. Το πρώτο πλοίο καθελκύστηκε το Μάρτιο του 1991 και ονομάσθηκε OSPREY, από όπου και  το όνομα που  έλαβε αυτή  η κλάση των Ναρκοθηρευτικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με την ένταξη των Ν/ΘΗ «ΚΑΛΥΨΩ» και «ΕΥΝΙΚΗ»  στο Πολεμικό Ναυτικό, εισάγονται  νέες δυνατότητες και τεχνολογίες στην Διοίκηση Ναρκοπολέμου (ΔΝΑΡ) που θα υπαχθεί το πλοίο, ενώ  θα  συμβάλλουν  σε μεγάλο βαθμό στις επιχειρησιακές ανάγκες του Στόλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.